Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem csak ingott, össze is roskadt a kispad Jesse Marsch alatt – távozik a Leipzigtől

Nem csak ingott, össze is roskadt a kispad Jesse Marsch alatt – távozik a Leipzigtől

m4sport.hu | Kun Dániel
Az RB Leipzig elbocsátotta Jesse Marsch vezetőedzőt. Szombaton számoltunk be róla, hogy inog a kispad az amerikai vezetőedző alatt, ezek szerint annál sokkal többről volt szó. Utódja átmenetileg a másodedző, Achim Beierlorzer lesz.

A rossz eredmények miatt és a hétvégi, Union Berlin elleni újabb vereség után a német együttes vezetősége mélyrehatóan elemezte a helyzetet és intenzív párbeszédet folytatott a vezetőedző és a csapat jövőjét illetően – számolt be a lipcsei csapat hivatalos weboldalán.

Végül arra jutottak a felek, hogy Jesse Marsch azonnali hatállyal távozik és a másodedző, Achim Beierlorzer veszi át a csapat irányítását, legalábbis a következő, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre mindenképp. A tréner utódját a közeljövőben meg is nevezik, áll a klub közleményében.

A klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff szomorúan búcsúzott saját nevelésű vezetőedzőjüktől: „Nem volt könnyű elválni Jesse Marschtól, mert nagyra becsülöm nemcsak mint vezetőedzőt, hanem mint embert is. Sajnálatos, hogy nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy terveztük, de ez a lépés most már szükségszerű volt. Sajnos a fejlődés és az előre kitűzött célok nem úgy jöttek, ahogy azt elképzeltük.

Jelenleg messze vagyunk a céljainktól, ezzel a döntéssel új impulzusokat szeretnénk létrehozni. Eltekintve ettől úgy látom, a játékosoknak teljesíteni kell és elvárom a csapattól, mely az egyik legerősebb a ligában, hogy tartósan megmutassa a benne rejlő potenciált és minőséget, jobban, mint az utóbbi időben.

Szeretnék köszönetet mondani Jesse Marschnak a munkájáért és minden jót kívánok neki, a magánéletében és a munkájában egyaránt.”

Jesse Marsch az elválás ellenére pozitívan nyilatkozott: „Nagyon hálás vagyok a Red Bull családnak, hogy megadták ezt a lehetőséget. Egészen a végéig reménykedtem, hogy a rossz kezdés és a hullámzó teljesítmény után megtaláljuk az összhangot és a stabilitást a csapattal, és megfordul a szerencsénk. Sajnos ez nem jött össze – és az Oliver Mintzlaffal folytatott beszélgetés során arra a közös döntésre jutottunk, hogy változtatni kell a vezetőedzői poszton.

Csak a pozitívumokat viszem magammal és kívánom a klubnak, a csapatnak, a személyzetnek és az összes szurkolónak, hogy az RB Leipzig minél hamarabb visszataláljon régi erősségeihez. Tekintettel a csapat és a klub minőségére, biztos vagyok benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célokat.”

Borítókép: EPA/FILIP SINGER

További tartalmak

Kapcsolódó hírek