Musorujsag
Élő Eredmények
×

Messi: Sosem mondtam, hogy én vagyok a történelem legjobbja

Messi: Sosem mondtam, hogy én vagyok a történelem legjobbja

m4sport.hu | Dezső Márkó
Miután Lionel Messi megnyerte hetedik Aranylabdáját is, interjút adott a díj szervezőjének, a France Footballnak. Az argentin klasszis többek közt a személyiségéről és Cristiano Ronaldóról is megosztotta gondolatait.

Messi először a rendkívüli népszerűség hátulütőjéről vallott.

„Boldog vagyok minden miatt, ami történt, de beismerem, néha örülnék, ha nem vennének észre és a családommal lehetnék anélkül, hogy felismernek. Nem panaszkodom, mert mindig jól esik egy dicséret és egy mosoly, vagy amikor közös fotót kérnek tőlem. Természetessé vált számomra” – idézte az argentint a Marca.

„Azokkal az emberekkel, akiket ismerek, jó hangulatban telik az idő és igyekszem minden pillanatot kiélvezni. Másokkal egy kicsit félénk vagyok” -tette hozzá a hétszeres aranylabdás játékos.

Persze szóba került legfőbb riválisa, Cristiano Ronaldo is.

„Mindig jobbá akartam válni, nem törődve azzal, mások mit csinálnak, de amikor Ronaldóval több éven keresztül egy bajnokságban játszottunk, versenyeztünk. Ez segített abban, hogy fejlődjön a karrierünk” – mondta.

Saját magát nem helyezi a többiek fölé, a fiai születése után pedig az élethez való hozzáállása is megváltozott.

„Sosem mondtam, hogy én vagyok a történelem legjobbja, és próbálok nem gondolkodni rajta. Nekem elég, hogy a legjobbak közt emlegetnek.”

„Mióta gyerekeim vannak, megváltoztam. Segítenek abban, hogy kilátásba helyezzem az életemet. Korábban egy vereség után távol tartottam magam az emberektől és senkivel sem akartam beszélni.”

Messi nyáron érkezett a Paris Saint-Germain csapatához, ahol a Barcelona korábbi legendás tízese a 30-as számú mezt viseli.

„Elképesztő volt, hogy Neymar felajánlotta nekem a mezét, de ezt vártam tőle, mert jól ismerem, barátok vagyunk. Úgy gondoltam, jó helyen van nála a tízes, szóval választottam egy másik számot.”

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak