Musorujsag
Élő Eredmények

Nagelsmann: A lehető legerősebb csapattal állunk fel a Barcelona ellen

Nagelsmann: A lehető legerősebb csapattal állunk fel a Barcelona ellen

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Ugyan a Bayern München számára már nincs tétje a szerda esti, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésnek, Julian Nagelsmann vezetőedző keddi sajtótájékoztatóján leszögezte, a lehető legerősebb csapattal állnak fel a zárókör rangadóján.

Az M4 Sport és az m4sport.hu szerda este 21 órától élőben közvetíti a Bayern München – Barcelona BL-mérkőzést, felvezető műsorunk 20.15-kor kezdődik. 

A Bayern München 5/5 győzelemmel zsebelte be már hetekkel ezelőtt az E csoport első helyét. Mögötte a második helyen álló Barcelona (7 pont) és a harmadik Benfica (5 pont) küzd a második továbbjutást jelentő hely megszerzéséért. Bár a katalánok sorsa a saját kezükben van, könnyen elképzelhető egy olyan forgatókönyv, aminek végén az Európa-liga kieséses szakaszában találják magukat: ha pontokat veszítenek a Bayern München otthonában és a Benfica hazai pályán legyőzi az egyetlen ponttal szerénykedő Dinamo Kijevet, a portugálok jutnak tovább, a Barca a harmadik helyen végez. (Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény a Benficának kedvez.)

Visszatérve a Bayern lehetséges kezdőjére, azért nincs könnyű helyzetben a bajorok edzője, hiszen több hiányzó játékosa miatt erősen keretek közé van szorítva, főleg a középpályán: Gnabry, Goretzka, Kimmich, Sabitzer és Choupo-Moting is kihagyja a meccset, míg Lucas Hernández játéka kérdéses.

„A lehető legerősebb csapattal fogunk felállni. Üdvüzletünket küldjük Lisszabonba, ne aggódjanak emiatt”ígérte Julian Nagelsmann a Barcelona elleni utolsó BL-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón.

„A hiányzóinkat olyan játékosokkal kell pótolnunk, akik képesek bizonyítani. A következő három Bundesliga-mérkőzésünkre való tekintettel szeretnénk tartani a ritmust és a színvonalat.”

A hatodik csoportmeccs a vezetőedző számára presztízskérdés.

„Egy hibátlanul megvívott csoportkör nagy értékkel bírna” – vallotta.

A hazaiak játékosa, Kingsley Coman ugyanakkor óvatosságra intett.

„Még mindig egy kiváló csapatról, az FC Barcelonáról beszélünk, akik ellen mindig nehéz nyerni” – mondta.

Nagelsman kifejtette, feltűnt neki, hogy a Barca Xavi irányítása alatt 10 méterrel kintebb védekezik és bátrabban helyez nyomást az ellenfélre. Az összecsapás esélyese ennek ellenére a Bayern München, aki az odavágón sima, 3–0-ás győzelmet aratott a katalánok felett.

Borítókép: Julian Nagelsmann (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)

További tartalmak