Musorujsag
Élő Eredmények

Kimmich döntött: mégis beoltatja magát

Kimmich döntött: mégis beoltatja magát

m4sport.hu
Mégis beoltatja magát koronavírus ellen Joshua Kimmich, a Bayern München német válogatott középpályása.

A 26 éves futballista vasárnap a ZDF országos közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott, azért volt ilyen sokáig bizonytalan a vakcinával kapcsolatban, mert „nehéz volt a félelmeit és az aggodalmait” félretennie.

Joshua Kimmich oltatlansága október óta szolgáltat témát a sajtóban, amikor is Julian Nagelsmann Bayern-edző pozitív koronavírustesztje kapcsán kiderült: annak ellenére nincs beoltva, hogy a Covid 19 elleni védekezést és az UNICEF oltási kampányát is komoly pénzekkel támogatta. A Bild akkor azt írta, hogy addig nem akarja beoltatni magát, amíg a vakcinák utóhatásairól nem szereznek a tudósok elegendő információt.

Kimmich legutóbb november 6-án, a Freiburg ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen lépett pályára a Bayern színeiben, mivel utána a koronavírusos Niklas Süle közeli kontaktszemélyeként kötelező karantén alá került, később pedig maga is megfertőződött. Időközben lejárt a karanténkötelezettsége is, de mivel nem épült fel teljesen a betegségből, idén már nem játszhat.

„Megkönnyebbültem, hogy véget ért a karanténkötelezettségem. Jól vagyok, de enyhébb szövődményeket találtak a tüdőmben, így nem végezhetek teljes értékű edzésmunkát. Addig is egyéni felkészülést végzek és alig várom, hogy januárban visszatérjek” – nyilatkozta a Bayern honlapjának a 26 éves játékos.

A Kicker szerint Julian Nagelsmann vezetőedző azzal számol, hogy Kimmich hét-tíz napon belül megkezdheti a rehabilitációs edzéseket.

Borítókép: Joshua Kimmich (Fotó: EPA/Filip Singer)

További tartalmak