Musorujsag
Élő Eredmények

A Barca februárig fagyasztja szélsőjét, hogy 10 millió eurót spóroljon a téli átigazolási időszakra

A Barca februárig fagyasztja szélsőjét, hogy 10 millió eurót spóroljon a téli átigazolási időszakra

m4sport.hu | Szerző: BP
Februárig ne keressük a pályán a Barcelona csapatában Yusuf Demirt, a hírek szerint ugyanis a katalánok a Rapid Wientől kölcsönvett játékos fagyasztásával spórolnának a téli átigazolási időszakra.

A török származású osztrák labdarúgót nyáron vette kölcsön a Barca, amely a zuhanyhíradó szerint 500 ezer eurót utalt a Rapidnak az egyéves kölcsönért.

Korábban az a hír járta, hogy a gránátvörös-kékek 10 millió euróért megvásárolhatják a 18 éves szélső játékjogát, osztrák lapok viszont most arról cikkeznek, más áll a szerződés záradékában. Mégpedig az, hogy amennyiben Demir tíz alkalommal pályára lép a Barcelona felnőttcsapatában, akkor automatikusan életbe lép az opció.

A fiatal kora ellenére már 4-szeres osztrák válogatott játékos neve mellett jelenleg kilenc Barca-meccs áll, azaz következő pályára lépése után a katalánoknaknak ki kell fizetniük a bécsi klubot.

Mint az közismert, a Barcelonát finoman szólva sem veti fel a pénz mostanában, de hosszú távon számolnak Demirrel. A katalánok ezért állítólag úgy döntöttek, a februárig nem játszatják őt, hogy csak nyáron kelljen utalniuk a Rapidnak, ezáltal megspórolják a szóban forgó 10 millió a téli átigazolási időszakra.

Ugyanis kelleni fog az az összeg, hiszen olyan játékosokat szeretnének megszerezni, mint Ferrán Torres, vagy Edinson Cavani.

Borítókép: EPA/ALEJANDRO GARCIA

További tartalmak