Musorujsag
Élő Eredmények

A Leipzig és a Leverkusen ikszelt, a Dortmund legyőzte a sereghajtót

A Leipzig és a Leverkusen ikszelt, a Dortmund legyőzte a sereghajtót

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik együttese egy 85. perces büntetővel bukta el a három pontot, míg a Dortmund magabiztos játékkal győzte le a Greuther Fürth csapatát.

Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel a kezdőcsapatban André Silva első félidőben szerzett góljával egészen a 85.percig vezetett az RB Leipzig az Augsburg otthonában, a hazaiak azonban egy büntetővel egyenlítettek, így 1-1-el zárult a találkozó. Szoboszlai Dominik a 64. percben, csereként lépett pályára.

A Borussia Dortmund a norvég gólzsák, Erling Haaland két góljával, valamint Donyell Malen 89. percben szerzett találatával 3-0-ra verte a sereghajtó Greuther Fürth együttesét, így hat ponttal a rivális Bayern München mögött a tabella második helyét foglalja el 16 forduló után.

A Bayer Leverkusen és a Hoffenheim mérkőzésén a dobogó harmadik fokának ideiglenes elfoglalásáért ment a harc, a hazaiak Patrik Schick két góljával egészen a 63. percig nyeregben érezhették magukat, ám a Hoffenheim a 80. és a 83. percben is betalált, döntetlenre mentve a találkozót.

A Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg 0-0-ás döntetlent ért el az Union Berlin otthonában, míg a Borussia Mönchengladbach gólgazdag meccsen 3-2-re maradt alul a Frankfurttal szemben.

Bundesliga, 16. forduló, szerdai eredmények: 

Borussia M’gladbach–Eintracht Frankfurt 2–3
Union Berlin–Freiburg 0–0
Bayer 04 Leverkusen– 1899 Hoffenheim 2-2
Borussia Dortmund–Greuther Fürth 3–0
Augsburg–RB Leipzig 1–1

 

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak