Musorujsag
Élő Eredmények

Európai klub tulajdonosa lett a Real Madrid védője, Marcelo

Európai klub tulajdonosa lett a Real Madrid védője, Marcelo

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A Real Madrid 33 éves brazil balhátvédje, Marcelo hétfőn bejelentette, hogy megvásárolta a portugál másodosztályban szereplő C.D. Mafra labdarúgócsapatát.

A Real Madrid brazil védője már túl van pályafutása zenitjén, a jelek szerint gőzerővel készül az életre, amely profi pályafutása után vár rá. A TNT Sportnak adott interjújából kiderül, hogy hosszútávon egy kisebb futballbirodalom felépítése jár a fejében.

„Klubjaink bővítése folyamatban van. Legutóbbi szerzeményünk a Mafra, amely a portugál másodosztályban szerepel. Alapötletünk, hogy egy olyan struktúrát építsünk fel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználva a kapcsolatot a brazil Azuriz csapatával (Marcelo ennek a klubnak is tulajdonosa) legyen egy ugródeszka az európai piac irányába. Mindez azt jelenti, hogy az Azuriz egy nevelőklub lenne, míg a Mafra kirakatcsapata lenne az ott felépített játékosoknak Európában. Még csak most kezdjük a munkát, még sok minden vár ránk az elkövetkező években. Megláttuk a lehetőséget a Mafra csapatában, mintha egy híd lenne a brazil és az európai piac között. Remek üzleti lehetőség, hogy a két klub egy cégcsoporthoz tartozik. Habár a Mafra jelenleg egy kis klub, pénzügyileg nagyon szervezett, ráadásul adóssága sincs. A következő lépés, hogy fejlesztjük az infrastruktúrát, és reményeink szerint már 2023-ban nullszaldós lesz” – ecsetelte jövőbeli elképzeléseit Marcelo.

„A Mafra az első szerzeményünk Európában, az első lépésünk a kontinens piacán. Terveinkben egy újabb klub megvásárlása szerepel, amely ugyancsak zászlóhajónk lenne, nagy szurkolótáborral és hagyományokkal. Célunk, hogy 2022 második felében megszerezzük ezt a klubot, amely újabb finanszírozást igényel. Hosszútávon az lenne az elképzelés, hogy az Azuriz képezi a labdarúgókat, akiket a Mafrán keresztül vásárolna meg az új klub” – folytatta.

Nehéz lenne tagadni, hogy a 33 éves labdarúgó és üzlettársai a Red Bull-csoport által kialakított minta mentén szeretnék megépíteni saját futballbirodalmukat.Az energiaitalt gyártó cégnek több labdarúgóklubja van szerte a világon. Ausztriában kettő, a Salzburg és a Liefering, Amerikában a New York Red Bulls, Brazíliában a Bragantino, Afrikában pedig a Red Bull Ghana. A „zászlóshajó” pedig a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató német RB Leipzig. A magyar középpályás klubváltásai tökéletes példája annak, hogy nevelik ki az ifjú tehetségeket ebben a struktúrában, hiszen Szoboszlai korábban megjárta a Lieferinget, majd a Salzburgot.

Borítókép: Getty Images

További tartalmak