Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi szívesen látná Álvaro Moratát a Barcánál

Xavi szívesen látná Álvaro Moratát a Barcánál

m4sport.hu
Spanyol sajtóinformációk szerint vezetőedzője, Xavi Hernández kérésére a Barcelona télen megszerezheti Álvaro Moratát a Juventustól.

Az As beszámolója szerint az 50-szeres spanyol válogatott csatár elvágyódik Torinóból, és könnyen elképzelhető, hogy a télen visszatér Spanyolországba, ám nem az őt a Juvénak kölcsönadó Atléticóhoz, hanem a Barcához.

Úgy hírlik, Xavi nagy tisztelője egykori válogatottbeli csapattársának, akit posztján a világ egyik legjobbjának tart, ezért kívánságlistája első helyén áll, míg a Juventus nem ragaszkodik hozzá.

Állítólag már beszéltek is egymással, rajtuk nem múlik majd váltás, Xavi hosszú távon számolna vele a Barcelonánál, és a hírek szerint a 29 éves játékos a fizetéscsökkentésbe is belemenne, hogy a gránátvörös-kékek megfeleljenek a La Liga pénzügyi előírásainak.

Morata jelenleg kölcsönben szerepel az olasz rekordbajnoknál, amelynek opciós joga van megvételére: a torinóiaknak 40 millió eurót kéne átutalniuk az Atléticónak, ha szeretnék megtartani. Így aztán elképzelhető, hogy a Barca amolyan csereügylet keretében szerezné meg a támadót, hiszen a nyáron Madridba visszatérő Antoine Grizemann kölcsönszerződésében hasonló árat határoztak meg a felek, tehát gyakorlatilag a franciáért cserébe érkezne a spanyol csatár.

A profi pályafutását a Real Madridnál kezdő és a királyiakkal többek között kettő BL-serleget elhódító játékos 23 mérkőzésen lépett pályára ebben az idényben a Juventus színeiben, hét gól és három gólpassz fűződik a nevéhez.

Ha összejön az üzlet, Álvaro Morata lehet a Barcelona második téli szerzeménye, a Manchester Citytől megvásárolt Ferrán Torres érkezését kedden jelentették be a katalánok.

Borítókép: EPA/MASSIMO PICA

További tartalmak