Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid korábbi védője halásznak állt: Nem szégyellni való a tengeri élet

A Real Madrid korábbi védője halásznak állt: Nem szégyellni való a tengeri élet

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A portugál Fábio Coentrao, aki 2011-ben igazolt a Real Madridhoz és hét évig volt a királyiak igazolt játékosa, ha hivatalosan még nem is tette meg, de nyáron szögre akasztotta a stoplist. Úgy döntött, hogy visszatér a gyökerekhez és szülővárosában vásárolt egy halászhajót.

Az 52-szeres portugál válogatott baloldali védő 2018-ban a Real Madridtól visszatért nevelőegyesületéhez, a szülővárosában, Vila do Conde-ban található Rio Ave-hoz. 2020-ban felmérte, hogy közeledik pályafutása vége, ezért úgy döntött, vásárol egy halászhajót, a tengeren akarja leélni a labdarúgás utáni életét. A hajót kislányáról Vitóriáról nevezte el.

„Az embereknek, akik szeretik a tengert és szeretnék kipróbálni az ottani életet, ki kell elégíteni vágyukat, meg kell valósítaniuk álmukat. Egy olyan munka, amit az új generációknak is javasolok. Az élet a tengeren egyáltalán nem szégyellni való, szemben azzal, amit sokan képzelnek. Ez is csak egy munka, mint bármilyen másik. Ugyanakkor mégis több: a tenger gyönyörű és szükségünk van rá. Az itt dolgozó embereket munkáját ugyanúgy kellene tisztelni, mint más hivatásokat” – nyilatkozta Coentrao az Empower Brand Channelnek, ahol azt is elmagyarázta, miért döntött így.

„Már születésemtől kezdve sokat jöttem ide. Az édesapámnak is volt egy hajója és halászatból élt. Én sokszor tengerre szálltam vele. Imádtam. Amikor időm engedte vagy szabadságon voltam, ha tehettem, eljöttem ide. A tenger volt az életem: a tenger és a halászat. Tisztában voltam azzal, hogy egyszer véget ér labdarúgó pályafutásom és új irányt kell vennie az életemnek. Az én boldogságom ez a hajó, ezt az életet akarom élni” – magyarázta a 33 éves portugál.

Fábio Coentrao hajója. (Fotó: Diogo Martins)

Vila do Conde Portótól északra fekszik, hogy 30 kilométerre, amióta elkezdett a halászattal foglalkozni, egy hőstettet is végrehajthatott, hiszen szeptemberben a városka egyik halászhajója nagy bajba került Aveiro partjainál. A 15 fős legénységgel vízre szálló hajó eresztett és egyre gyorsabban szivárgott be a víz. A problémáról hajnali 5-kor értesítették a partiőrséget, a halászok megsegítésére Coentrao hajója érkezett. Mind a 15 ember életét sikerólt megmenteni, de a hajó délelőtt 10-kor elsüllyedt.

Borítókép: Budapest, 2017. október 3. Priskin Tamás (j) és a portugál Fábio Coentrao. MTI Fotó: Kovács Tamás

További tartalmak