Musorujsag
Élő Eredmények
×

A La Liga elnöke szerint a Barcától távozó vezérigazgató igazából a Real embere volt

A La Liga elnöke szerint a Barcától távozó vezérigazgató igazából a Real embere volt

m4sport.hu
Javier Tebas, a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga elnöke érdekes teóriával állt elő a Barcelonával kapcsolatban leköszönő igazgatójával kapcsolatban.

 

Az 59 esztendős sportvezető nem köntörfalazott, amikor a gránátvörös-kékek kapcsán megszólalt – Javier Tebas szerint a Barcelona korábbi vezérigazgatója, Ferran Reverter tulajdonképpen az örökrivális Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek volt az embere!

Reverter február 8-án jelentette be, hogy lemond a pozíciójáról, a döntését személyes és családi okokkal indokolta. A korábbi igazgató még tavaly júliusban került a klubhoz – épp Joan Laporta csábította a gránátvörös-kékekhez –, s ő felelt az együttes stratégiai tervéért, melynek a célja az volt, hogy a Barcelona pénzügyileg ismét a megfelelő vágányra kerüljön.

Tebas elnök szerint viszont Reverter igazából más érdekek szerint ténykedett.

„A CVC televíziós szerződés elutasítása Reverter nyomására következett be a katalánoknál, ő azonban Florentino Pérez embere volt, vagy legalábbis közel állt hozzá, ezért döntöttek a Barcelonánál úgy, hogy távoznia kell a klubtól – vélekedett Tebas az El Periódico de Espanának adott nyilatkozatában. – Reverter a CVC-t és a La Ligát is ellenezte, tudom, hogy engem sem kedvelt. Ő egy ügyvezető, aki nagyon rövid idő alatt mindenről tudomást szerzett. Egy áruházlánctól érkezett, a logisztika és a mosógépek világából. Gépekkel és televíziókkal foglalkozott, majd alig hogy odakerült a Barcához, már mindenről tudott, tisztában volt a televíziós jogokkal, a futballpolitikával, mindennel! Azt nem mondom, hogy anyagilag nehéz helyzetbe hozta az alakulatot, de úgy vélem, hogy kereskedelmi, politikai és intézményi téren bonyolult szituációba keverte a csapatot.”

 

Borítókép: EPA/MARISCAL

További tartalmak