Musorujsag
Élő Eredmények

Matthäus berobbantotta a bajor bombát – pénzügyi csapdába került a Bayern a rekordigazolás miatt?

Matthäus berobbantotta a bajor bombát – pénzügyi csapdába került a Bayern a rekordigazolás miatt?

m4sport.hu
Egyre több német portál foglalkozik a Bayern Münchennél kialakult pénzügyi problémákkal.

 

A témát Lothar Matthäus legutóbbi nyilatkozata robbantotta be – a bajorok ikonja a Bochum elleni blama után élesen kritizálta Lucas Hernándezt és Dayot Upamecanót, mondván, hogy egyelőre egyik játékos sem úgy teljesít, mint ahogy az értük kifizetett pénzért az elvárható lenne. Matthäus szavai igencsak kicsapták a biztosítékot, s többek között Hasan Salihamidzic is frusztráltan reagált a Bildnek a témára.

„Nem érdekel, mit mond Lothar. Szakértő a televízióban, az a dolga, hogy találjon valami témát.”

Ami biztos, hogy a Bayern háza táján az elmúlt hetekben egyre több a probléma: a klub nem is olyan rég bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a  szerződését a német válogatott védő Niklas Süle, így a szezon végén ingyen távozik az alakulattól – a helyzet pikantériája, hogy a játékos megszerzését azóta bejelentette a rivális Borussia Dortmund. Pénteken aztán már Serge Gnabry jövőjével kapcsolatban is kérdések láttak napvilágot, a támadó ugyanis egyelőre szintén nem írt alá új megállapodást, ha pedig ez így is marad, akkor a következő idény után akár ő is elhagyhatja ingyen a rekordbajnokot. S ha még tovább megyünk vissza az időben, megemlíthetjük David Alaba szezon előtti búcsúját is.

A vitát kiváltó Matthäus-kritika után a korábbi Bayern-játékos most ismételten ecsetelte a témát, meglátása szerint pedig a kialakult gikszerek egyértelműen Hernándezre vezethetőek vissza.

„Hernández helyzete a gond. 80 millió euróba került, és állítólag évi 20 millió euró a fizetése. A többi játékost is ez vezérli. A Bayern München kicsit megemelte a fizetési limitet a Hernándezzel megkötött szerződéskor. Aztán ha olyan játékos igazol a klubhoz, aki aztán nem úgy teljesít, ahogy azt előzetesen várták, akkor viszont a többiek is mennek majd a vezetőséghez, hogy legalább annyit szeretnének zsebre vágni, mert vannak azon a szinten” – vélekedett a szakértő a Sky90-nek.

Matthäus megemlítette, hogy tudomása szerint Süle és Alaba ügynöke is a Hernández által keresett 20 millió eurós határt tűzte ki célul a tárgyalásokkor – a Bild információi szerint egyébként a francia védő szerződtetésekor több csapattársa is kiakadt, amikor a sajtóból értesült a játékos keresetéről, s akkor Salihamidzicnak személyesen kellett lemennie az öltözőbe, hogy elmagyarázza néhány futballistának, hogy a média által említett – a sportsajtó akkor 24 milliós összegről írt – nem fedi a valóságot.

Martin Volkmar német sportújságíró azon az állásponton van, hogy a Bayern München pénzügyi csapdába került Lucas Hernández szerződtetésekor, s a klub ennek következtében több jó játékosától is búcsúzni kényszerült – s kényszerülhet is még a jövőben.

 

Borítókép: EPA/FOCKE STRANGMANN

További tartalmak