Musorujsag
Élő Eredmények

Ezt még Lukaku is megérzi: brutális pénzbírsággal sújtotta a Chelsea a csatárt a botrányos nyilatkozata miatt!

Ezt még Lukaku is megérzi: brutális pénzbírsággal sújtotta a Chelsea a csatárt a botrányos nyilatkozata miatt!

la Repubblica
Az olasz la Repubblica szerint félmillió eurós büntetést szab ki a Chelsea az elmúlt napokban botrányos nyilatkozatot adó belga csatárnak, Romelu Lukakunak.

 

Az olasz Sky Sports néhány hete rögzített egy interjút Lukakuval, amelyet múlt csütörtökön adtak le először. Ebben a támadó arról beszél, hogy elégedetlen a Chelsea-nél betöltött szerepével és a közeli jövőben szívesen visszatérne az Internazionaléhoz. A 28 éves futballista arra panaszkodott, hogy kevés játéklehetőséget kap, ezenfelül közvetve bírálta Thomas Tuchelt.

Ezt követően a német vezetőedző válaszul kirakta őt a Liverpool elleni mérkőzés előtt a keretből. A történteket azonban – sajtóhírek szerint – már a hét elején megbeszélték az érintettek, és Romelu Lukaku marad a Chelsea-nél a télen.

A belga csatár „akciója” azonban mindettől függetlenül nem maradt büntetlenül: olasz sajtóhírek szerint a londoni klub félmillió eurós bírságot szabott ki a támadóra – ez egyébként nagyjából másfél-kétheti fizetése a klasszisnak. A büntetés példátlan, hiszen még soha, senki nem kapott ekkora mértékű pénzbírságot a Chelsea-nél.

Támadójával kapcsolatban a csapat menedzsere, Thomas Tuchel is megszólalt, a büntetéshez mérten kifejezetten megbocsájtó hangnemben:

„Romelu Lukaku bocsánatot kért és újra a csapattal van. Számomra fontos volt azt megérteni, hogy részéről nem volt szándékos tett az az interjú. Nem egy olyan nagy dolog ez, mint ahogyan azt az emberek szeretnék, hogy legyen. A jövőjéről őt kell kérdezni, Nem tudom, mit képzel hosszútávon a jövőjéről. Tény, hogy a szerződése még sokáig él, és nagyon elkötelezett. Ő a mi kilencesünk, ésnem akart problémát okozni” – mondta a londoniak német edzője.

További tartalmak