Musorujsag
Élő Eredmények

A Chelsea idén is trófeát nyer, erre Thiago Silva lehet a garancia

A Chelsea idén is trófeát nyer, erre Thiago Silva lehet a garancia

m4sport.hu
A 37 éves védő Olaszországban, Franciaországban és Angliában is nyert már különböző címeket, és bíznak benne, ez a folyamat folytatódik.

Január elején plusz egy évvel, 2023 nyaráig hosszabbította meg Thiago Silva szerződését az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea FC. A szurkolók a játékos teljesítménye mellett azért is örülhetnek ennek a hírnek, mert a brazil védő a 2010/11-es szezon óta minden évben nyert valamilyen trófeát és bíznak benne, ez a folyamat a mostani szezonban sem szakad meg.

Silva 2007-ben megnyerte a Brazil Kupát a Fluminense csapatával, majd amikor Európába szerződött az AC Milanhoz, akkor kezdtek igazán felpörögni a dolgok. A trófea nélküli első szezon után 2010/11-ben olasz bajnoki címet, majd egy évvel később Olasz Szuperkupát nyert.

2012-ben a Paris Saint-Germainhez szerződött és a francia fővárosban eltöltött nyolc év alatt hét bajnoki címet nyert. Csak egyszer nem sikerült nekik diadalmaskodni, a 2016/17-es szezonban a Kylian Mbappe vezette Monaco lett a bajnok.

De a PSG akkor is nyert Francia Kupát és Francia Ligakupát. Emellett előbbit még további négy, utóbbit öt alkalommal nyerte meg franciaországi pályafutása során. A hétszer megnyert Francia Szuperkupa már csak olyan mellékes volt.

Silva 2020 nyarán a BL-döntőt elveszítő PSG-től érkezett a londoni klubhoz, mellyel rögtön az első évben sikerült megnyerniük a Bajnokok Ligáját, majd augusztusban az Európai Szuperkupát.

Eközben a brazil válogatottal 2019-ben a Copa Americát is elhódították. Jelenleg a Chelsea még az FA-kupa, a Ligakupa, a Bajnokok Ligája és a Premier League megnyeréséért van versenyben.

Borítókép: Thiago Silva EPA/VICKIE FLORES

További tartalmak