Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jelenleg Vinícius Júnior a világ legértékesebb játékosa

Jelenleg Vinícius Júnior a világ legértékesebb játékosa

m4sport | Sz. Sz.
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) tanulmánya szerint jelenleg Vinícius Junior a világ legértékesebb labdarúgója, Erling Haalandot és Phil Fodent megelőzve.

A CIES Football Observatory a játékosok értékét a pályán nyújtott teljesítményük mellett olyan tényezőkkel összeadva számolja ki, mint az életkor és a szerződésükből hátralévő idő – írja az Evening Standard.

A 2022 elején közzétett tanulmány szerint a brazil szélső, Vinícius Junior végzett az első helyen. A 21 éves játékos a CIES által használt képlet szerint 138,5 millió fontot ér jelenleg. A Manchester City középpályása, Phil Foden 127 millió fonttal és a Dortmund csatára, Erling Haaland 119 millió fonttal állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Valamelyest meglepő, hogy nem a norvég Haaland végzett az élen, de a szerződésében szereplő „alacsony”, 75 millió eurós kivásárlási záradék magyarázatot adhat a vártnál alacsonyabb rangsorolásra.

Haalandot 2026-ig köti szerződés jelenlegi klubjához, míg Vinícius jelenlegi kontraktusa 2025-ig szól a Real Madridnál, Fodené pedig 2027-ig a Citynél.

A negyedik helyen Mason Greenwood áll 111,75 millió fonttal, mögötte Florian Wirtz 111 millióval ötödikként és Jude Bellingham 108,5 millióval hatodikként végzett.

Jude Bellingham (EPA/Friedemann Vogel)

Szoboszlai Dominik a lista középmezőnyében a liverpooli Mohamed Szalah mögött 66 millió eurós értékkel végzett.

Borítókép: EPA/Ballesteros

További tartalmak