Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: „Kövér Ronaldo, gyere és magyarázd meg!" – A Fenomén ellen tüntettek a Cruzeiro szurkolói

Videó: „Kövér Ronaldo, gyere és magyarázd meg!" – A Fenomén ellen tüntettek a Cruzeiro szurkolói

MTI
A brazil Cruzeiro új tulajdonosa, a korábbi klasszis csatár Ronaldo ellen tüntettek a labdarúgócsapat drukkerei, mert nem hajlandó szerződést hosszabbítani az együttes kapusával, Fabióval.

Nem alakul zökkenőmentesen a korábban „Fenoménnek” nevezett játékosként a Cruzeiróban is megfordult 45 éves volt támadó bemutatkozása új szerepkörében: szervezett szurkolói csoportok csütörtökön a klub edzőpályája mellett fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy Ronaldo hagyja távozni a csapat egyik alapemberét. „Kövér Ronaldo! Gyere és magyarázd meg”  skandálták a méltatlankodó drukkerek.

Haragjukat az váltotta ki, hogy a klubvezetés nem hajlandó Fabióval egy évre szerződést hosszabbítani, csupán három hónapos további együttműködést kínált. A kapus, aki 2005 óta szerepel a Cruzeiróban és azóta 976 alkalommal viselte a csapat mezét, Instagram-bejegyzésben tárta a világ elé, hogy az előző vezetéssel létrejött megállapodást nem tartják tiszteletben a klub új irányítói.

A Cruzeiro hivatalos közösségi oldala nem kommentálta a kapus kijelentését, pusztán méltatta Fabio eddigi erőfeszítéseit.

A kétszeres aranylabdás, háromszor a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres világbajnok Ronaldo – teljes nevén Ronaldo Luís Nazário de Lima – a múlt hónapban 400 millió reálért (22,2 milliárd forint) vásárolt többségi tulajdont a Belo Horizonte-i klubban, melyet vissza szeretne juttatni az élvonalba. Ehhez azonban szerinte az egyik fontos lépés a költségek csökkentése az adósságállomány mérséklése érdekében.

Borítókép: MTI/EPA/Nacho Gallego

További tartalmak