Musorujsag
Élő Eredmények

Sevcsenko még maradhat a Genoánál

Sevcsenko még maradhat a Genoánál

m4sport.hu, MTI
Az olasz futballélvonalban az utolsó előtti helyen álló Genoa vezetése úgy döntött: még nem meneszti Andrij Sevcsenkót, a csapat ukrán vezetőedzőjét - a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint.

Az olasz sportlap ugyanakkor úgy tudja: akár már csütörtökön változhat a helyzet, a Genoának az AC Milannal az Olasz Kupában játszandó meccse kimenetelétől függően.

A 45 éves Sevcsenkót – akit 2024-ig szólóan tavaly november elején neveztek ki vezetőedzőnek a genovai klubnál – a múlt héten a lengyel válogatottal hozták hírbe: a varsói Przeglad Sportowy szerint az ő neve is felkerült a nemzeti együttes lehetséges szövetségi kapitányainak listájára. A sportújság azt írta: az ukrán szakembernek esélye van rá, hogy már az idei világbajnokság pótselejtezős sorozatának keretében az orosz válogatottal vívandó tavaszi meccsen a lengyel csapat kispadján üljön.

A labdarúgóként 2004-ben az Aranylabdát kiérdemlő Sevcsenko olaszországi munkavállalása előtt, 2016. július 15-től 2021. augusztus 1-ig az ukrán válogatott szövetségi kapitánya volt.

Borítókép: Bukarest, 2021. június 21. Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Ukrajna - Ausztria mérkőzésen Bukarestben 2021. június 21-én. MTI/EPA/Pool/Daniel Mihailescu

További tartalmak