Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nápolyban őrült meccsen jutott az Olasz-kupa negyeddöntőjébe a Fiorentina

Nápolyban őrült meccsen jutott az Olasz-kupa negyeddöntőjébe a Fiorentina

m4sport.hu | Romao André
A Fiorentina hosszabbítás után 5–2-es győzelmet aratott a Napoli felett a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében. Három kiállítás, a meccs hosszabbításra mentése a 93. percben a hazaiak részéről, akik végül mégis vesztesen hagyták el a Maradona Stadion gyepét.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a jeget csak a 41. percben sikerült megtörnie a vendég firenzei csapatnak: a Fiorentina szerb tehetsége Dusan Vlahovic bizonyult gyorsabbnak védőjénél és vezetést szerzett.

Nem sokáig örülhettek a lila-fehérek, hiszen még a szünet előtt Dries Mertens tekert egy szép gólt a hálóba. A Fiorentina baját tovább tetézte, hogy még fordulás előtt nagyot hibázó kapusát, Dragowskit kiállította a játékvezető.

A második félidőben az emberelőnyben játszó Napoli nagy fölényben játszott, de képtelen volt igazán nagy helyzetet kialakítani.

A másik oldalon viszont hatékonynak bizonyultak a vendégek: Cristiano Biraghi lőhetett sazbadrúgást az 57. percben, amely a sorfalról visszapattant, de a duplázása már védhetetlenül csapódott a hálóba, újra vezetett a Fiorentina.

A folytatásban a Napoli mindent megtett az egyenlítésért, de játékosai egyre idegesebbek lettek, ahogy telt az idő, és minden eszközt bevetettek a siker érdekében, olykor a durvaság határát átlépve.

Ayroldi játékvezető ezt nem tolerálta, először Hirving Lozanónak, majd második sárgájáért Fanián Ruízt is kiállította, már bőven a ráadásban.

A Fiorentina már félig zsebben érezhette a továbbjutást a legjobb nyolc közé, de Andrea Petagna révén mégis sikerült egyenlítenie a nápolyi csapatnak a 95. perben, így következhetett a hosszabbítás.

A Fiorentinának végül sikerült túltennie magát a sokkon, hogy az utolsó pillanatokban egyenlített az ellenfél, és kihasználva az emberelőnyt, okos, türelmes játékkal előbb Lorenzo Venuti, aztán a csereként beállt Krzysztof Piatek talált a hazaiak hálójába, a slusszpoént pedig a marokkói Youssef Maleh szolgáltatta, kialakítva az 5-2-s végeredményt.

Összességében a Fiorentina megérdemelten harcolta ki a továbbjutást a legjobb 8 közé az Olasz-kupában.

OLASZ KUPA,NYOLCADDÖNTŐ
Napoli–Fiorentina 2–5 (2-2) – hosszabbítás után
Gólok: Mertens 44., Petagna 90+5., ill. Vlahovics 41., Biraghi 58., Venuti 105+1., Piatek 108., Maleh 119.
Kiállítva: Dragowski (45+2., Fiorentina), Lozano (84., Napoli), F. Ruiz (90+3., Napoli)

Milan-Genoa 3-1 (1-19 – hosszabbítás után
Gólok: Giroud 74., R. Leao 102., Saelemaekers 112. ill. Ostigard 17.

Borítókép: Dusan Vlahovicot ünneplik társai. (Fotó: EPA/CIRO FUSCO)

További tartalmak