Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi szerint Lewandowski volt az Év legjobbja, Szalai Ádám CR-re voksolt – a listák

Marco Rossi szerint Lewandowski volt az Év legjobbja, Szalai Ádám CR-re voksolt – a listák

m4sport.hu
A FIFA a hétfő esti, The Best Díjkiosztó-gála után közzétette az eseménnyel kapcsolatos részletes pontszámokat és voksokat – a listából Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám szavazatait is megtudhatjuk.

 

Mint ismert, a FIFA Év játékosa-díj kapcsán a válogatottak szövetségi kapitányai, illetve a nemzeti együttesek csapatkapitányai is leadhatták a saját, hármas voksukat. A magyar labdarúgó-válogatottól így természetesen Marco Rossi mester, valamint Szalai Ádám, a Mainz 34 éves támadója szavazott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Rossi az első helyre a végül elsöprő sikert arató Robert Lewandowskit rakta – a szakembernél a második a Liverpool remek formában lévő támadója, Mohamed Szalah lett, míg a harmadik pozícióba a Paris Saint-Germain klasszisa, Kylian Mbappé került. Szalai Ádám Cristiano Ronaldót tette az első helyre, a második nála Lewandowski, a harmadik pedig Lionel Messi lett.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ez nem a France Football – a FIFA-nál Lewandowski lepipálta Messit; Lamela kapta a Puskás-díjat
Hétfő este a svájci Zürichben kiosztották a 2021-es év kiemelkedő labdarúgóinak járó díjakat is a The Best FIFA-gálán. Az Aranylabda-gálával ellentétben itt nem Lionel Messi volt a nyerő – a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Robert Lewandowskit választotta az elmúlt esztendő legjobbjának. Thomas Tuchel lett Az Év férfi trénere, a Legjobb kapus pedig a Chelsea-t erősítő Édouard Mendy lett. A Puskás-díjat a Tottenham játékosa, Érik Lamela kapta meg.
Külföldi futball