Musorujsag
Élő Eredmények

Súlyos hibát vétett a játékvezető a Milan kárára, Ibráék mégis vigasztalták

Súlyos hibát vétett a játékvezető a Milan kárára, Ibráék mégis vigasztalták

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
A Milan-Spezia Serie A-mérkőzés játékvezetőjét, Marco Serrát, több bajnoki erejéig is eltilthatják, mert súlyos, eredményt befolyásoló hibát vétett a hétfő esti összecsapáson. A 39 éves játékvezető annyira megrendült a hibája miatt, hogy sírva fakadt a lefújás után. A hírek szerint Ibráék nem nehezteltek rá, hanem együttérzően az öltözőbe kísérték.

Az olasz labdarúgó bajnokság 22. fordulójának hétfői játéknapja váratlan eredményt tartogatott: a második helyen álló Milan egy győzelemmel megelőzhette volna a városi rivális Intert, ehelyett meglepő vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Speziától.

A mérkőzés sajnos nemcsak a bravúros Spezia-győzelemről marad emlékezetes: a játékvezető, Marco Serra helytelen ítélete is hozzájárult a milánóiak vereségéhez, amellett, hogy a piros-feketék Theo Hernández révén még tizenegyest is hibáztak. Nem beszélve a számtalan elpuskázott helyzetről…

Marco Serra az összecsapás végén elhamarkodottan fújt a sípjába, amikor Ante Rebic lábát megakasztotta az egyik speziai játékos, ugyanis az eset után közvetlenül Junior Messias mintaszerűen tekert a felsőbe.

A jelenet 2:25-től látható.

Ezután jött a csattanó: a hosszabbítás következő perceiben egy ellentámadás végén megfordította a találkozót a vendég együttes és elvitte a három pontot a San Siróból.

A La Gazetta dello Sport tudomása szerint a játékvezetők vezetője elnézést kért Serra hibáiért és több fordulós mellőzést helyezett kilátásba. A hírek szerint a játékvezető is megtette ezt a lefújás után, melyet a piros-feketék mestere, Stefano Pioli is megerősített.

A milannews.it a Corriere della Serára hivatkozva azt állítja, a 39 éves játékvezető annyira megrendült a hibája miatt, hogy sírva fakadt. Azok, akik látták Serra szomorúságát – köztük néhány Milan-játékos is –, nem súlyosbítottak a helyzeten további reklamálással és együttérzően az öltözőbe kísérték, beleértve a svéd csatárt, Zlatan Ibrahimovicot is.

Amennyiben ez valóban így történt, szép gesztust tettek a milánói játékosok.

Borítókép: Ante Rebic és társai győzködik Marco Serra játékvezetőt, legközelebb ne fújja le idő előtt a szabálytalanságot, a horvát szélsővel még össze is ért a homlokuk! (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak