Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó perces góllal nyert a Manchester United

Utolsó perces góllal nyert a Manchester United

mti
A Manchester United hazai pályán a 93. percben szerzett góllal győzte le a West Ham Unitedet szombaton az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

A manchesteriek hiába birtokolták többet a labdát a nagyrészt eseménytelen találkozón, a kaput az utolsó másodpercekig mindössze egyszer találták el, a 93. percben azonban Edinson Cavani lapos beadását a hozzá hasonlóan csereként beállt Marcus Rashford a kapu torkából juttatta a hálóba, megszerezve a három pontot csapatának. Győzelmével a manchesteriek megelőzték riválisukat és feljöttek a tabella negyedik helyére.

Az Everton hazai pályán 1–0-ra kikapott az Aston Villától, a győztes találatot az argentin Emiliano Buendia szerezte az első félidő ráadásában. Az Evertonnál ez volt a múlt vasárnap menesztett Rafael Benítez helyére kinevezett, régi-új megbízott vezetőedző, Duncan Ferguson első találkozója. Ferguson korábban – még 2019-ben ugyancsak beugróként – már irányította a liverpooliakat, akik az elmúlt 13 Premier League-összecsapásukon mindössze öt pontot szereztek és sorozatban három vereségnél tartanak.

A Newcastle United fontos győzelmet aratott a hozzá hasonlóan bennmaradásért küzdő Leeds United otthonában, a győztes gól a korábbi angol válogatott Jonjo Shelvey nevéhez fűződött.

A Brentford – Wolverhampton Wanderers mérkőzés az első félidő második felében húsz percre félbeszakadt, a játékvezető pedig az öltözőfolyosóra parancsolta a csapatokat, mert egy drón körözött a pálya felett. A találkozón Joao Moutinho volt a hős, aki góllal és gólpasszal segítette győzelemhez az öt összecsapás óta veretlen vendégeket.

Premier League, 23. forduló:
Manchester United – West Ham United 1–0 (0–0)
Leeds United – Newcastle United 0–1 (0–0)
Brentford – Wolverhampton Wanderers 1–2 (0–0)
Everton – Aston Villa 0–1 (0–1)

pénteken játszották:
Watford – Norwich City 0–3 (0–0)

később:
Southampton – Manchester City 18.30

vasárnap játsszák:
Arsenal–Burnley 15.00
Crystal Palace – Liverpool 15.00
Leicester City – Brighton 15.00
Chelsea – Tottenham Hotspur 17.30

Borítókép: Marcus Rashford (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak