Musorujsag
Élő Eredmények
×

A tragédia után áthelyezték az egyik negyeddöntőt az Afrika-kupán

A tragédia után áthelyezték az egyik negyeddöntőt az Afrika-kupán

MTI
A hétfői tragédia után áthelyezték a labdarúgó Afrika-kupa egyik negyeddöntőjét, amelyet szintén a Stade d'Olembében rendeztek volna vasárnap.

 

A házigazda Kamerun és a Comore-szigetek válogatottjának hétfői nyolcaddöntője előtt nyolcan elhunytak és 38-an megsérültek Yaoundében, ahol egyelőre tisztázatlan okból a meccsnek otthont adó Stade d’Olembé egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki.

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elnöke, Patrice Motsepe kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a Stade d’Olembébe kiírt vasárnapi negyeddöntőt az Ahmadou Ahidjo Stadionban rendezik, amely ugyancsak a fővárosban, Yaoundéban található. Hozzátette: péntekig el kell készülnie az egy nappal korábban történtek részletes elemzésének.

„Ha emberek életüket vesztik és megsérülnek, akkor közösen kell vállalnunk a felelősséget. Nincs bocsánat arra, ami történt” – fogalmazott a sportvezető.

A hétfői összecsapást a tragédia ellenére megrendezték, Kamerun 2-1-re legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket. A kontinensviadal hátralévő találkozói előtt gyászszünetet tartanak, a CAF pedig kapcsolatba lépett az áldozatok hozzátartozóival.

 

Borítókép: EPA/Alain Guy Suffo

További tartalmak

Kapcsolódó hírek