Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem műtik a Barca szupertehetségét, de így is nagy kérdés, mikor térhet vissza

Nem műtik a Barca szupertehetségét, de így is nagy kérdés, mikor térhet vissza

m4sport.hu
Nem operálják meg Ansu Fatit, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona támadóját.

 

A 19 esztendős szupertehetség a múlt heti, Athletic Bilbao elleni Király-kupa nyolcaddöntőjében sérült meg – Ansu Fati a 61. percben állt be, ám 35 perccel később, a hosszabbítás elején, könnyek közepette, a combját fogva bicegett le a pályáról.

A Barcelona már másnap közölte az orvosi vizsgálatok eredményét: Ansu Fatinak problémája van a combhajlítóizmával, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy emiatt végül meg kell-e operálni. A gránátvörös-kékek most a hivatalos közösségi oldalukon arról írnak, hogy a szupertehetség és az orvosok úgy döntöttek, nem kerül sor műtétre, így Fatinak egy rehabilitációs folyamaton kell átesnie. Egyelőre viszont a katalánoknak fogalmuk sincs, hogy a szélsőnek így mennyit kell kihagynia – mint a klub fogalmaz, a visszatérés időpontja a rehabilitáció sikerességétől függ.

Korábbi sajtóhírek szerint ha Fatiék a műtétet választották volna, akkor a játékos biztosan kiesik három-négy hónapra, most viszont teljesen kérdőjeles a felépülési ideje – az is lehet, hogy hat-nyolc hét múlva már bevethető lesz, de az is elképzelhető, hogy hosszabb időre esik ki. A spanyol média egyébként úgy tudja, hogy a Barcánál abban reménykednek, hogy a támadó körülbelül két hónap múlva már pályára léphet.

Ansu Fati 2020 novemberétől súlyos térdsérülés miatt 305 napot hagyott ki, tavaly novemberben pedig a combjával akadtak problémái – a támadó ebből 65 nap után tért vissza idén januárban, ám néhány nappal később újra kidőlt.

 

Borítókép: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

További tartalmak