Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vancsa Miklós: Európa és a világ legjobb, legtehetségesebb fiatal játékosait akarják összegyűjteni a Lommelnél

Vancsa Miklós: Európa és a világ legjobb, legtehetségesebb fiatal játékosait akarják összegyűjteni a Lommelnél

m4sport.hu | BP
Két tüzetes orvosi vizsgálat, stadiontúra és meccsnézés Vancsa Zalán pénteki programja a Manchester Citynél – árulta el az M4 sporthíradójában az MTK 17 éves labdarúgójának édesapja, Vancsa Miklós, aki a belga Lommelnél épülő csapatról és fia mentális felkészültségéről is beszélt, és nem rejtette véka alá véleményét Fehér Csabával kapcsolatban sem.

Mint beszámoltunk róla, a fiatal támadónak pénteken van jelenése Manchesterben, ahol a nap folyamán minden bizonnyal aláír az angol sztárklubot is működtető City Football Group holdinghoz, előtte azonban vár rá még egy s más.

„Jól érzi magát, a reptéren várták, ma lesz egy hosszabb, sűrűbb napja. Két komoly orvosi vizsgálaton esik át, aztán elmegy a Manchester City stadionjába, majd megnézi az U23-as csapat meccsét” – ismertette a pénteki programot a közel 300 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Vancsa Miklós, aki bízik benne, hogy még pénteken pont kerül az átigazolás végére.

Hozzátette, még most is hihetetlennek hatnak Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelőjének szavai, aki első találkozásukkor „Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!” mondattal üdvözölte őt.

„Hát, az egész meseszerű, és nem csak ez a mondat. Mikor Polyák Balázs sportigazgatóval ezt hallottuk tőle, bizony fordult körülöttünk a világ, mert tudtuk, hogy tehetséges a fiam – nem kell álszenteskedni –, de azért egy ilyen nagy klub vezető játékosmegfigyelőjétől meseszerű ezt hallani. Még ha most hallom is, kiráz a hideg.”

Zalán tavasszal még a rendszeres játéklehetőség miatt az MTK-nál marad kölcsönben, aztán valószínűleg az ugyancsak a holding tulajdonában álló belga másodosztályú Lommel csapatánál folytatja, ahol nagy dolgok vannak készülőben.

„Nem szabad olyan terhet rakni most a Zalánra, aminek most még nem tud megfelelni. Azt gondolom, hogy a Lommel, a belga másodosztály első lépésnek nagyon jó. Egyébként tudni kell a Lommelről, hogy nagyon nagy tervei vannak a City Groupnak a klubbal. Egyfajta mini Cityt akarnak belőle csinálni, Európa és a világ legjobb, legtehetségesebb fiatal játékosait akarják összegyűjteni ide” – mondta.

Szavai szerint a manchesteriek stílusa közel áll fiához, „a lelkéhez is, meg a tudáshoz, képességeihez is”, és ami még örömtelibb, hogy a klub vezetői is látják benne, hogy City-szintű labdarúgó lehet, ugyanakkor a család „pontosan tisztában van vele, hogy lehet, hogy soha nem fog a Manchester Cityben játszani, ezzel is kalkulál”.

Hozzátette, fontosnak tartja, hogy Zalán mentálisan is edződjön, bár eleve olyan típus, akit nem megijeszt, hanem feldob egy ilyen lehetőség, „nem kell noszogatni őt, tudja a céljait, tudja, hogy mit akar, és ezért mindent megtesz”.

Nemcsak átigazolása, de válogatottbeli szereplése kapcsán is sok szó esett a napokban Vancsa Zalánról, hiszen Fehér Csaba távozásával kapcsolatban is felmerült a neve. Mikor leköszönt a múlt hétig az utánpótlás-válogatottak vezetőjeként dolgozó szakember, arra utalt, a szövetségnél elvárták, hogy befolyásos szülőkkel egyeztessen a válogatási elvekről. Vancsa Miklós nem rejtette véka alá véleményét erre reagálva.

„Az MLSZ mindig jól állt Zalánhoz, és ezt köszönöm is. Az más kérdés, hogy szakmailag Fehér Csabával nem értettem, nem értek egyet, és Csaba ezzel a felfogásával sem. Ez futballkommunista felfogás: hogy mindenki egyenlő, és hogy mindenki álljon a sor végére, és ha sorra kerül, köszönje meg. Nem, szerintem vannak különbségek. Ő befolyásos apukának nevezett engem, de én nem vagyok befolyásos apuka. Itt a Zalán fiam volt az, aki a teljesítményével egyfajta befolyást akart gyakorolni, de nem sikerült. Elfogadjuk Fehér Csaba döntését, hogy mindenkit a saját korosztályában játszat, de a világ trendje nem efelé halad” – zárta sorait Vancsa Miklós.

Borítókép: (Fotó: Facebook/ MTK Budapest)

További tartalmak