Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Vancsa Zalán aláírt a Manchester Cityt működtető holdinghoz

Hivatalos: Vancsa Zalán aláírt a Manchester Cityt működtető holdinghoz

m4sport.hu
A belga másodosztályban szereplő Lommel hétfő délelőtt tudatta, nyártól az egyesületnél folytatja pályafutását a magyar utánpótlás-válogatott Vancsa Zalán, aki tavasszal még nevelőegyesületénél, az MTK-nál szerepel kölcsönben.

A 17 éves tehetségre az UEFA Ifjúsági Ligában – amelyben az ősszel négy mérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt jegyzett – figyeltek fel a többek között angol sztárcsapatot is működtető holdingnál, amely a zuhanyhíradó szerint NB I-es rekordösszeget fizetett az MTK-nak a támadó játékjogáért.

Vancsa az m4sport.hu-nak elárulta, decemberben vette fel vele a kapcsolatot a City Football Group, amit négy-öt megbeszélés követett, januárban pedig a Manchester City és az MTK is megegyezett egymással. Csütörtökön utazott el Manchesterbe, ahol két tüzetes orvosi vizsgálaton esett át, majd a papírmunkát is elvégezték.

Az utánpótlás-válogatott támadó az eredeti terveknek megfelelően kölcsönben az MTK-nál szerepel tavasszal, majd – az ugyancsak a holding érdekeltségi körébe tartozó – a belga másodosztályú Lommel SK-nál folytatja, ahol édesapja, a közel 300 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Vancsa Miklós szerint nagy dolgok vannak készülőben.

Az MTK nevelése 2021 áprilisában, 16 évesen és 5 hónaposan debütált az NB I-ben, Michael Boris csereként küldte pályára egy Újpest elleni mérkőzésen.

A 2021/22-es OTP Bank Liga-szezont még nagyobb elánnal kezdte, szezonbeli első mérkőzésén, a negyedik fordulóban, csereként beállva győztes gólt szerzett, ezzel 16 évesen és 9 hónaposan a magyar labdarúgás élvonalának történetében az ötödik legfiatalabb gólszerző lett.

Októberben szerződést hosszabbított vele az MTK, összesen 10 bajnokin és két kupameccsen lépett pályára a szezon első felében, mérlege két találat – a gyors és technikás szélső az m4sport.hu NB I-es tehetség-válogatottjában is helyet kapott.

Borítókép: Vancsa Zalán (fotó: MTK Budapest)

További tartalmak