Musorujsag
Élő Eredmények

Christian Eriksen a Premier League-be igazolt – hivatalos

Christian Eriksen a Premier League-be igazolt – hivatalos

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Az angol első osztályban szereplő Brentford hétfő reggel bejelentette, leigazolta a dán válogatott középpályást, Christian Eriksent.

A 29 éves játékos a 2021/22-es szezon végéig kötelezte el magát, egyéves hosszabbítási opcióval -írja a klub hivatalos weboldala.

Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta Eriksen szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmusszabályozót ültettek be. A szerződésbontás miatt Eriksenre nem vonatkozik a január 31-i átigazolási határidő, mivel szabadon igazolható.

A 109-szeres dán válogatott játékos az év végén adott interjújában kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, és a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni.

Eriksen korábban már légióskodott Angliában, 2013 és 2020 között a Tottenham Hotspur játékosa volt, több mint 300 alkalommal lépett pályára az észak-londoni csapatban.

Borítókép: EPA/Bo Amstrup

További tartalmak