Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagelsmann álmatlan éjszakákat okoz feleségének, álmában sem tud megszabadulni vezetőedzői énjétől

Nagelsmann álmatlan éjszakákat okoz feleségének, álmában sem tud megszabadulni vezetőedzői énjétől

m4sport.hu | Kun Dániel
A Bayern München vezetőedzője, Julian Nagelsmann bevallotta, előfordul, hogy álmatlan éjszakákat okoz feleségének, mert játékosai nevét sorolja álmában.

A korábbi Hoffenheim és RB Leipzig vezetőedző az óramű pontosságú taktikai tervezéséről híres, elismeri, hogy még akkor is nehezen szakad ki a labdarúgás világából, amikor otthon van.

Nagelsmann a Bayern „51” magazinjának erősítette meg problémáját: „Mikor egy meccsnap estéjén elalszom, néha a játékosok nevét sorolom. A feleségem már többször említette nekem. Olyan hangosan mormolom a neveket, hogy felkelti álmából.”

A 34 éves tréner nyáron vette át a Bayern irányítását, a bajor együttes csoportelsőként abszolválta a Bajnokok Ligája csoportkörét és ugyan a kupából kiesett, a bajnokságban az élen áll, hat pont az előnye a rivális Borussia Dortmunddal szemben.

Szombaton az RB Leipzig ellen játszanak rangadót, amelyet követően nem volna meglepő, ha újabb álmatlan éjszaka következne Nagelsmannéknál. Felesége mindenesetre türelmes lehet, mert már régóta egy párt alkot Nagelsmannal, így az éjszakai mókához minden bizonnyal már hozzászokott.

Nem ő az egyetlen sztáredző, akinek szokatlan éjszakai szokásai vannak. Korábban a Tottenham vezetőedzője, Antonio Conte is beismerte, alvási nehézségekkel küzd a meccs előtti és utáni éjszakán.

Alkalmanként az éjszaka közepén felébred és elemzi csapata vereségének okait: „Amikor nyersz, megtérülnek az áldozatok, az álmatlan éjszakák. Ez fontos, mert ha nyersz, ki tudsz békülni a lelkeddel és az elméddel. Tudod, hogy nagyon keményen megdolgoztál azért a győzelemért. Meccsek előtt általában nem alszok túl sokat: két, három, talán négy órát.”

Amikor felébredek a kora reggeli órákban, elkezdek gondolkozni a meccsen és a játékhelyzeten, gyakran jutnak eszembe jó taktikai ötletek. Amikor nyerünk, könnyen elalszom. Amikor nem, akkor nagyon nehéz az elalvás.”

„Mikor felébredek az éjszaka közepén, azon kattog az agyam, miért veszítettünk. Milyen szituációban hibáztunk és ki volt a vétkes? Jó vagy rossz volt a taktikánk? Úgy érzem, azonnal meg kell találjam a választ” – vallott Conte.

Borítókép: EPA/CLEMENS BILAN

További tartalmak