Musorujsag
Élő Eredmények

A Chelsea szélsője 28 évesen lemondta a válogatottságot: „minden világos számomra, hogyan mennek ott a dolgok”

A Chelsea szélsője 28 évesen lemondta a válogatottságot: „minden világos számomra, hogyan mennek ott a dolgok”

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
Hakim Ziyech, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea szélsője kijelentette, nem tér vissza a válogatottba, és most kizárólag klubkarrierjére koncentrál.

Ziyech legutóbb tavaly júniusban, egy Burkina Faso elleni barátságos mérkőzésen játszott utoljára a marokkói válogatottban. Marokkó Afrika-kupa-búcsúja után megkérdezték a szövetségi kapitányt, Vahid Halilhodzicsot a Chelsea szélsőjéről, akit még akkor sem látnak szívesen a csapatban – „ha Lionel Messinek hívják”, írja a goal.com.

A 2018-ban Afrika legjobb játékosának választott marokkói azonban hazudozással vádolta Halihodzicsot, és kijelentette, többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

„Nem térek vissza a marokkói válogatottba, és ez a végső döntésem – mondta Ziyech az ADSportsTV-nek. – Minden világos számomra, hogyan mennek ott a dolgok, és arra szeretnék koncentrálni, amit csinálok, ez jelenleg pedig a klubom.”

Arra azonban nem tért ki, hogy mi minden világos számára, de megérti és sajnálja a szurkolókat, akik szeretnék őt újra marokkói mezben látni.

„Akkor a nap végén ő hozta meg a döntést, hogy nem számít rám, ezt tiszteletben kell tartani. Azonban a hazugságok, amik ezt körülveszik számomra egyértelművé teszik a helyzetet, nem térek vissza a válogatottba. Megértem és sajnálom a szurkolókat, de ebben a helyzetben  vagyunk” – fogalmazott a 28 éves játékos a szövetségi kapitánnyal való kapcsolatáról.

Az előzmények

A burkina fasói barátságos mérkőzés után Halilhodzic így nyilatkozott: „Az elmúlt két meccsen, különösen az utolsón nem volt válogatott szintű a viselkedése, neki pozitív példaképnek kell lennie. Későn érkezett az összetartásra, és utána még dolgozni sem volt hajlandó. Nem volt értelme ezt utólag megvitatni, az edzőnek ez egy válasz”.

Halihodzic a múlt héten ismét beszélt Zyechről viselkedéséről, akkor úgy fogalmazott „nem illik a kiválasztáshoz”

„Nem veszi komolyan. Nem akar edzeni és játszani, nem fogok neki könyörögni, hogy jöjjön vissza. A három évvel ezelőtti Afrika Kupán az ő játékát érte a legtöbb kritika, kifütyülték. Ezt nem szabad elfelejteni” – mondta szövetségi kapitány.

Ziyech 40 mérkőzésen lépett pályára a marokkói válogatottban és 17 gólt szerzett.

Borítókép: EPA/Neil Hall

További tartalmak