Musorujsag
Élő Eredmények
×

Maguire közellenség lett a Manchester United szurkolói között

Maguire közellenség lett a Manchester United szurkolói között

m4sport.hu
Az utolsó helyezett Burnley elleni döntetlent követően nem kímélik a csapat kapitányát a szurkolók, finoman fogalmazva úgy vélik, egyszerűen nem elég jó a klubhoz.

A Manchester United kedden 1-1-es döntetlent játszott a Burnley otthonában az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League 24. fordulójában. Cristiano Ronaldo ismét gól nélkül maradt, így már öt meccs óta nem talált be. Legutóbb a 2008–2009-es szezonban volt rá példa, hogy öt egymást követő meccsen nem szerzett gólt adott klubjában, akkor kilenc PL-meccset tudott le a Unitedben gól nélkül.

A brit lapok mégsem az ő teljesítményével vannak elfoglalva, bár azt megemlítik, megint sértődött kisgyerekként ment be az öltözőbe lecserélése után.

A bűnbak egyértelműen Harry Maguire. A válogatott védő a meccs elején feleslegesen szabálytalankodott az ellenfél kapuja előtt, ezért nem adták meg Varane gólját, majd a hazaiak egyenlítő találatánál is nagyot hibázott. Később pedig volt egy sokak szerint kiállítást érő buktatása, de megúszta az esetet.

A klub korábbi védője, Rio Ferdinand próbálta őt ugyan megvédeni, de elismerte, roppant gyenge teljesítményt nyújtott, és örülhet, hogy nem küldték ki. A közösségi médiában ennél sokkal súlyosabb “kritikák” érték a szurkolók részéről.

A Daily Mail összeállításából kiderül, akadt, aki a meccs emberének nevezte – a Burnley részéről. Más szerint “Maguire egyszerűen nem elég jó“, míg egy másik Twitter-felhasználó egészen messzire ment, azt mondta: “Harry Maguire a klub történetének legrosszabb igazolása“.

Volt olyan szimpatizáns, aki a Közönséges bűnözők című filmből idézett kicsit átírva: “Az ördög legnagyobb trükkje az volt, hogy meggyőzte a világot arról, hogy Maguire 80 millió fontot ér.” „Harry Maguire jobbá teszi a körülötte lévő játékosokat. Például Weghorst úgy nézett ki, mint Messi” – írja egy másik hozzászóló.

Harry Maguire megfosztotta Varane-t egy góltól, ráadásul ő volt a hibás a Burnley-gólért – és ő a csapatkapitány“. A legsarkosabban az a szurkoló fogalmazott, aki azt írta, a következő menedzsert az alapján fogja értékelni, hogy milyen gyorsan ültette le Maguire-t a kispadra, és milyen gyorsan fosztja meg a kapitányi tisztétől.

Borítókép: Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

További tartalmak