Musorujsag
Élő Eredmények

Folytatódik Greenwood zaklatási kálváriája – szerződést bontott vele a szponzora

Folytatódik Greenwood zaklatási kálváriája – szerződést bontott vele a szponzora

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
A korábban hatalmas tehetségnek tartott Mason Greenwoodot botránya kirobbanása óta felfüggesztette csapata, a Manchester United, ráadásul szponzora, a Nike felmondta szerződését a támadóval.

Az amerikai sportszergyártó óriáscég megerősítette, hogy Mason Greenwood már nem a Nike sportolója, miután letartóztatták egy 18 éves diáklány megerőszakolásával, szexuális zaklatásával és halálos fenyegetéséért gyanúsítva.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a szerződésben szereplő jóváhagyási záradék értelmében a Nike megszakíthatta minden kapcsolatát hírnév és kereskedelmi értékvesztés miatt a 20 éves játékossal anélkül, hogy bármilyen kártérítést fizetett volna. Greenwood jövőre írhatta volna alá új szerződését a Nike-val, de az amerikai cég lemondott róla, ami milliókba kerülhet a játékosnak, mert az idei bevétel egy részét vissza kell adnia, ha azt előre kifizették neki.

A Manchester Unitednek azonban fizetnie kell játékosa bérét a felfüggesztés ellenére is.

„Greenwood a szerződése szerint csak 14 napra felfüggeszthető teljes fizetése mellett. Tehát a játékos 14 nap után szabadon visszatérhet és edzhet, még akkor is, ha a rendőrségi nyomozás még folyamatban van. –  vélekedett Joseph Lappin, a Stewarts brit ügyvédi iroda vezetője a Daily Mailnek. – Azonban nem számítok rá, hogy ez megtörténik, ha hagynák, hogy Greenwood visszatérjen, az egy PR-rémálom lenne a klub számára.

Mason Greenwood (EPA/Peter Powell)

A Unitednek jelen helyzetben meg kell várnia, hogy játékosát megvádolják-e, mielőtt döntenek a következő lépésről.

Jelenleg kockázatos lenne Greenwood elbocsátása a nyomozás jelenlegi szakaszában. Ha a Manchester United úgy ítéli meg, hogy szerződést bontanak vele, akkor valószínűbb, hogy ajánlani fognak egy kártérítési összeget – fogalmazott Lappin. – Ha ez megtörténne, Greenwood előszerződést köthetne egy külföldi klubbal az angliai bűnügyi nyomozás eredményéig.”

Abban az esetben, ha sor kerül egy esetleges tárgyalásra és Greenwoodot ártatlannak találják, megvizsgálhatják szerződésének felmondási körülményeit, ha bűnösnek találják és börtönbe küldik, akkor a Manchester Unitednek nem kell fizetnie és szabadon felbonthatja a kontraktust.

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak