Musorujsag
Élő Eredmények

A korábbi Bayern-elnök árulta el a rivális következő nagy igazolását?

A korábbi Bayern-elnök árulta el a rivális következő nagy igazolását?

m4sport.hu
Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgócsapatának korábbi elnöke olyan nyilatkozatot tett, ami arra enged következtetni, hogy a rivális Borussia Dortmund megtalálhatta Erling Haaland utódját.

 

A bajorok korábbi elnökét egy televíziós műsorban a német szupertehetség, Karim Adeyemi jövőjéről kérdezték – Uli Hoeness némileg meglepetésre nem a Bayern Münchent említette meg következő állomásként, hanem a nagy rivális Borussia Dortmundot.

„Adeyemi alapvetően nagyon jó játékos. Ha egy ilyen tehetséget meg akarsz szerezni, mutatnod kell neki egy számára megfelelő perspektívát. Ilyen téren a Dortmundnak könnyebb dolga van” – mutatott rá a korábbi sportvezető arra, hogy a fekete-sárgáknál hamarabb bevetik az ígéretes fiatalokat.

„A Bayernben most elöl ott van Coman, Lewandowski, Sané és Gnabry is, ráadásul Musiala is tud támadni. Ha odakerülne még egy játékos, az problémát okozna, mert meg kellene találni neki a lehetőséget, ez sok vesződséggel járna.”

Adeyemi sorsa napi szinten foglalkoztatja a nemzetközi sportsajtót – a Salzburg csatára még mindig csak 20 esztendős, ám a transfermarkt.de piaci portál már most 35 millió euróra becsüli az értékét. A támadó remekel a Salzburgnál, s ebben a szezonban 29 tétmérkőzésen 18 gólt szerzett, ráadásul már a Bajnokok Ligájában is betalált három alkalommal. A fiatal gyémántot a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartják, akit az elmúlt hónapokban számos európai élklub is szerződtetni akart – a Bild úgy tudja, hogy a Bayern München korábban le is ült a tárgyalni a játékossal és a családjával, Adeyemi pedig szívesen csatlakozott volna a bajorokhoz, ám az üzletből végül semmi sem lett.

Nagy erőkkel rohamozza Adeyemit a Borussia Dortmund is, amely a nyáron minden bizonnyal kénytelen lesz elengedni klasszisát, Erling Haalandot – őt pótolhatja a német szupertehetséggel a BVB.

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak