Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lukaku Londonon belül válthat csapatot, de sok múlik Harry Kane sorsán

Lukaku Londonon belül válthat csapatot, de sok múlik Harry Kane sorsán

m4sport.hu
A Chelsea-től távozhat, de maradhat Londonban Romelu Lukaku, akit sajtóhírek szerint tárt karokkal vár a Tottenhamnél Antonio Conte vezetőedző.

A csapattal történt összezörrenései és az utóbbi időkben mutatott formája miatt egyre erősödnek a hangok Angliában, hogy a tavaly nyáron az Intertől 113 millió euróért megszerzett 28 éves támadó már nyáron távozhat a londoni Kékektől.

A belga vb-bronzérmessel kapcsolatban felmerült, hogy visszatér a milánói klubhoz, a legfrissebb zuhanyhíradó szerint viszont lehet, hogy városon belül vált csapatot, a Tottenham mestere, Antonio Conte ugyanis állítólag szívesen dolgozna vele újra együtt a Milánóban eltöltött sikeres közös időszak után.

Lukaku 2019 és 2021 között 95 meccsen 64 gólt jegyzett a Conte által irányított Interben, amellyel olasz bajnoki címet szerzett. Az észak-londoniaknál ősszel kinevezett szakember korábbi csapattársa, Fabrizio Ravanelli december egyenesen azt állította, Conte „mindent megtenne, hogy összejöjjön az újraegyesülés”, az igazság viszont az, hogy nagyon sok múlik majd Harry Kane jövőjén.

Kane-nel továbbra is hosszú távon számolnának a Spursnél, de nem titok, hogy az egyre inkább elvágyódó angol csatárt Pep Guardiola hívja a Cityhez, és ha a trófeák ígéretével sikerül elcsábítani Manchesterbe (és persze tető alá hozni az üzletet a makacs Tottenham-elnökkel, Daniel Levyvel), Lukaku megfelelő pótlás lehetne minden szempontból.

A mértékadó Transfermarkt által 100 millió euróra taksált belga csatárnak 2026-ig van szerződése a Chelsea-vel, amelyben 28 mérkőzésen lépett pályára az idei szezonban, tíz gól és kettő gólpassz fűződik a nevéhez.

Borítókép: EPA/Tim Keeton

További tartalmak