Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem kell Lukakun nevetni vagy viccet csinálni belőle” – Tuchel a támadó negatív PL-rekordjáról

„Nem kell Lukakun nevetni vagy viccet csinálni belőle” – Tuchel a támadó negatív PL-rekordjáról

m4sport.hu
Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője védelmébe vette az utóbbi időszakban gyengébben teljesítő Romelu Lukakut.

 

A belga támadó a hétvégén negatív rekordot állított fel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a Crystal Palace ellen mindössze hétszer ért labdába az egész meccsen, ezek közül az első a középkezdés volt az elején.

Mindez negatív csúcs a Premier League-ben, még soha egyetlen játékosnak sem volt ilyen kevés labdaérintése, akit nem cseréltek le, legalábbis amióta az Opta adatelemző cég a 2003–2004-es idény óta statisztikákat készít. Romelu Lukaku 13 percenként ért labdába, ennek ellenére Thomas Tuchel vezetőedző végig a pályán hagyta őt.

Hiába a gyenge meccs, a német szakember megvédte a játékosát.

„Nem kell Lukakun nevetni vagy viccet csinálni belőle” – reagált Tuchel a támadója negatív csúcsára.

„Most ő van a reflektorfényben, de mi kiállunk mellette, Romelu mindig is a megoldás része lesz. Néha akad ilyen a csatárokkal, van, hogy önbizalomhiányban szenvednek és küzdenek azért, hogy ismét megukra találjanak. Ennél a klubnál nincs könnyű dolga egy csatárnak sem, a múltban is számos támadó szenvedett a Chelsea-nél. Meglátásom szerint ez egy erős védekező együttes, melynél mindig is a fizikai erőnléten volt a hangsúly, ez az attitűd folyamatosan jellemezte a gárdát. A Chelsea-nél számos támadónak védekeznie is kell, ez az elvárás.”

Lukaku formahanyatlásáról elmondta a véleményét a BBC elemzője, az egyszeres angol válogatott támadó Chris Sutton is.

„Lukakunak nincs önbizalma. Úgy tűnik, mintha egy boldogtalan játékos lenne. Sokkal többet is tudna tenni a csapatért – vélekedett Sutton. – Nekem is volt régen rossz időszakom, ilyenkor elbújtam az összecsapásokon. Az önbizalmad megcsappan és rejtőzködni kezdesz. Noha magadban azt gondolod, ez nem az, de igazából mégis erről van szó. Lukaku nem kérte és nem is kereste a labdát, tétovázott, kételkedik magában. Mást is elő lehetne venni, de ő is csak kóválygott. Nem látom, hogy a következő idényben együtt ott legyen Tuchel és Lukaku is a Chelsea-nél. Valamit adnia kell.”

A londoni együttes 21 órától a francia Lille-t fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Borítókép: EPA/Vince Mignott

További tartalmak

Kapcsolódó hírek