Musorujsag
Élő Eredmények

A dán szövetség is jelezte: nem hajlandóak az oroszok ellen játszani

A dán szövetség is jelezte: nem hajlandóak az oroszok ellen játszani

m4sport.hu
A Dán Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy a válogatott nem hajlandó pályára lépni Oroszország ellen.

 

Jakob Jensen, a DBU igazgatója az ukrán-orosz konfliktus következményeként elmondta, hogy az oroszokat ki kellene zárni a versenyekből.

„A helyzet azt diktálja, hogy az oroszokat ki kell zárni a futballból, és minden más sportágból is. Azt kérjük, hogy az kormány és az EU hozzon olyan szankciókat, melyek Oroszországot mindaddig kizárják, amíg a jelenlegi helyzet fennáll” – idézi Jensent a DR News.

„Nyilvánvaló, hogy egy ilyen agresszív lépés, a megszállás után az oroszok ne léphessenek pályára meccseken, mint ahogy azt korábban a FIFA is javasolta.”

Nem a dánok az elsők, akik megtagadták az Oroszország elleni játékot – korábban a Lengyel, a Svéd és a Cseh Labdarúgó Szövetség is jelezte, hogy nem áll ki az oroszok ellen.

Az eredeti tervek szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendeznék Moszkvában. Az összecsapás győztese öt nappal később játszana a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

 

Borítókép: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen

További tartalmak