Musorujsag
Élő Eredmények
×

Koeman: Laporta csak pajzsként használja Xavit

Koeman: Laporta csak pajzsként használja Xavit

m4sport.hu
A Barcelona korábbi vezetőedzője szerint elgondolkodtató, hogy míg az ő idejében többek között Lionel Messinek is távoznia kellett a klubtól, fél évvel később már 55 millió euróért vásárolnak játékost a katalánok.

„Én nem kaptam annyi időt, amennyit Xavi, és ezt fájdalmas látni. Minden edzőnek szüksége van a vezetőség bizalmára és időre”idézte a Mundo Deportivo a holland szakembert, aki az Algemeen Dagbald hasábjain először beszélt nyilvánosan a Barcától történt, októberi távozásáról.

Koeman szerint annak idején nagyon megnehezítették a munkáját a sérülések, ehhez képest Xavi már egy formában lévő Pedrivel dolgozhat, Ousmane Dembélé is megtáltosodott, és a vezetőség alaposan megerősítette a keretet.

„Én is szívesen dolgoztam volna velük… – utalt például Ferrán Torres, Adama Traoré, vagy Pierre-Emerick Aubameyang érkezésére. – A klubvezetés kérésére hozzájárultam néhány játékos távozásához a pénzügyek rendbetétele érdekében. De amikor aztán azt látod, hogy 55 millió eurót adnak valakiért nem sokkal Lionel Messi távozása után, akkor eltűnődsz, hogy nem volt-e valami más is a háttérben. Miért kellett Messinek távoznia?”

Az 58 éves mester hozzátette, örül, hogy jól megy a csapat és a játékosok sora, külön jó látnia Frenkie de Jong régi vágású fociját, szerinte elképesztő szinten játszik a középpályás, Joan Laporta klubelnökkel kapcsolatban viszont már nem használt ennyire elismerő szavakat.

„Nem Laporta embere voltam. Már az első perctől éreztem a választások után. Hiányzott felülről az elengedhetetlen támogatás. Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy sikeres legyek a Barcával, de Laporta meg akart szabadulni tőlem, mert nem ő hozott ide. Vagy ezerszer mondta nekem, hogy Xavi nem lesz edző, mert tapasztalatlan. De kellett neki egy pajzs, aki mögé elbújhat” – mondta Koeman, aki 2020 nyarán történt kinevezése után bő egy évig irányította a katalánokat.

Borítókép: Barcelona, 2021. november 8. Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője (b) Joan Laporta klubelnökkel a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro García

További tartalmak