Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: negyvenéves koráig hosszabbítana Dani Alvessel a Barcelona

Sajtóhír: negyvenéves koráig hosszabbítana Dani Alvessel a Barcelona

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz.
Dani Alves szerződése a szezon végén jár le a Barcelonánál, de a klub már annak ellenére is döntött jövőjéről, hogy Xavi kihagyta az Európa-liga-keretből.

A brazil jobbhátvéd Xavi Hernandez első igazolása volt a Barcelona vezetőedzőjeként, és ingyen érkezett a csapathoz tavaly novemberben, miután a Sao Paulónál felbontották a szerződését.

Dani Alves öt és fél év után tért vissza egykori sikerei helyszínére, és azonnal fontos tagjává vált a Barcelonának – november óta hat meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki. A 38 éves védő féléves szerződést írt alá a 2021/2022-es szezon végéig, azonban a klub nem nevezte őt a nemzetközi porodra, Xavi döntése értelmében Alves nem játszhat a csapat Európa-liga találkozóin.

Alves májusban lesz 39 éves, és hosszútávú szerződése igencsak kérdésessé vált a klubnál a vezetőedző döntése miatt, de életkora ellenére, magabiztos teljesítménye miatt kiszorította a kezdőből Sergino Destet. A Barcelonának opciója van, hogy a jelenlegi féléves megállapodást egy évvel meghosszabbítsa: a Marca információi szerint a klubnál élnének ezzel, és a játékost már tájékoztatták is a döntésről.

Az új szerződés 2023 nyaráig szólna, ami azt jelentené, hogy a brazil még 40 éves korában is a gránátvörös-kékek játékosa lenne. A hosszabbításnak pedig azért is van kiemelt létjogosultsága, mert a jobbhátvéd posztjára nem kellene új játékost szerződtetnie a Barcának, így több pénzt fordíthatna más posztok megerősítésére.

Alves minden bizonnyal elfogadná az ajánlatot, hiszen szeretne továbbra is a legmagasabb szinten játszani, hogy ott lehessen az év végi katari világbajnokságon, ami már a negyedik lenne számára. A védő eddig 121 meccsen lépett pályára a brazil válogatottban, tavaly nyáron aranyérmet nyert az olimpián. A Camp Nouban eltöltött első időszakában, 2008 és 2016 között 26 trófeát nyert, köztük hat La Ligát és három Bajnokok Ligáját.

Borítókép: EPA/Alejandro Garcia

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Albon: Együtt érzek Masival, de az FIA tudja, mit csinál
A Williams pilótája, Alexander Albon jelezte, együtt érez a posztjáról menesztett korábbi versenyigazgatóval, Michael Masival, ugyanakkor kijelentette, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tudja, mit csinál, amikor változtatásokat hajt végre.
F1 Hírek