Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Fegyvert ragadok és harcolni fogok

Rebrov: Fegyvert ragadok és harcolni fogok

m4sport.hu
Az Egyesült Arab Emírségekben edzősködő Szerhij Rebrov az idény végén hazatér Ukrajnába és harcolni fog az oroszok ellen.

A Ferencváros korábbi trénere az ír Independentnek adott interjút, amelyben elmondta, jelenleg nem a futball körül forognak a gondolatai, hanem a hazájuk megvédése körül. „Nagyon büszke vagyok az emberekre, a katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért” – fogalmazott a korábbi csatár.

A listavezető al-Ain trénere hozzátette, hamarosan véget ér a szezon, utána pedig hazamegy harcolni. „Itt van munkám, de amint vége a szezonnak, hazamegyek a népemhez, harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolnak, mindenki egységes, tudjuk, hogy mit kell tennünk” – fogalmazott, az újságíró visszakérdezésére pedig megerősítette, hogy fegyvert fog ragadni.

Rebrov biztos abban, hogy az ukránok győzni fognak. „Harcolni fogunk a népünkért és a végsőkig kitartunk. Mi most az országunkért harcolunk, mi akarunk dönteni a sorsunkról, nem akarjuk, hogy mások irányítsák az országunkat, vagy megmondják nekünk, mit tegyünk a jövőben. (…) Putyin mondhat, amit akar, de ez a mi országunk, az ukránok döntik el, hogy mit csinálunk az országunkban, mi dönthetjük el, hogy milyen nyelvet beszélünk. Nem értem, Putyin miért mondja, hogy megvédi az embereket.”

Szülei jelenleg Kijevben vannak, napok óta sokszor egy föld alatti pincében, és mivel már idősek, nem tudnak eljönni az ukrán fővárosból. A 47 éves tréner naponta többször beszél a családjával telefonon, aggódik Kijevért, szerinte le kellene zárni az ukrán légteret, mert „Putyin a levegőből próbálja elpusztítani egész Ukrajnát”. „Ez nem egy »katonai művelet«, ez egy igazi háború az országunk ellen.”

Nagyra értékeli a külföldről érkező támogatást, a menekültek befogadását, valamint a pénzt és a fegyvereket. „Az európai támogatás (…) azt mutatja, hogy nem vagyunk egyedül, de fontos, hogy az emberek megértsék, az ukrán emberek nem csak a mi szabadságunkért harcolnak, hanem egész Európáért Nem Ukrajnát védjük, hanem egész Európát. Ha Európa most nem ébred fel és nem ad valódi segítséget, nem tudjuk, mi lesz a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a háborút, de szükségünk van támogatásra.”

Borítókép: Szerhij Rebrov (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak