Musorujsag
Élő Eredmények

Abramovics zöld utat kapott, eladhatja a Chelsea-t

Abramovics zöld utat kapott, eladhatja a Chelsea-t

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A londoni labdarúgóklub megvásárlására érkező ajánlatokat a jövő hét végig fogják elbírálni.

Az orosz-ukrán háború miatt a brit kormány a Chelsea orosz klubtulajdonosát, Roman Abramovicsot is a szankciós listára helyezte és zárolta vagyonát, rendkívül nehéz helyzetbe került a Bajnokok Ligája-címvédő klub.

Ahogy mondani szokás, a baj csőstül jött: a csapat mezszponzora, a Three felfüggesztette támogatását, és állítólag a Nike is feladhatja a közös megállapodást. A jegyértékesítést is le kellett állítani, a klub szurkolói boltja nem nyithat ki, majd zárolták a tulajdonos és ezáltal a klub bankkártyáit és számláit, a klub az átigazolásokat és a szerződéshosszabbításokat sem intézheti.

Abramovics már a korábbiakban közölte, a továbbiakban nem kíván a klub elnöke lenni, hogy ne szenvedjen hátrányt szeretett csapata. A vagyonkezelés jogát átadta a Chelsea-alapítványnak.

A Telegraph információi szerint a tulajdonos szombat délelőtt zöld utat kapott, és az egyesült megvásárlására beérkező ajánlatokat a Bank Reine a jövő hét végéig elbírálhatja. A beszámolóban az áll, több pályázó is felmerült már mint lehetséges új tulajdonos, többek közt az amerikai üzletember, Todd Boehly, aki 2,4-3 milliárd euró közötti összegnek megfelelő ajánlatot tett.

Borítókép: MTI/EPA

További tartalmak