Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona felnőtt csapatával edzett a 16 éves magyar kapus

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A Barcelona csütörtöki edzésén részt vett a klub utánpótlásában nevelkedő 16 éves, grúz származású magyar kapus, Yaakobishvili Áron.

A Barcelona felnőtt keretéből 14 futballista válogatott szüneten van, ezért a vezetőedző, Xavi az U19-es középpályás, Aleix Garrido mellett az U16-ban szereplő kapust, Yaakobishvili Áront is elhívta a csapat edzésére.

Yaakobishvili 2017 nyaráig a magyar utánpótlásban nevelkedett, az MTK-tól igazolt Spanyolországba, az Atlètic Sant Justhoz került, majd 2018-ban a katalán csapathoz, amelynél körülbelül egy hónapja írta alá hosszabbítását.

A 2021/22-es szezont az U17-es csapatban kezdte meg, de már több alkalommal is pályára lépett az U19-es együttesben is (Juvenil), amely a La Masia akadémián nevelkedő futballisták utolsó lépcsőfoka.

A katalán Sport beszámolója szerint Yaakobishvili erőssége a lábbal való játék és kimagaslóak a reflexei a gólvonalon. Alapvetően egy visszahúzódó személyiség, de a pályán igazi vezérként irányítja a kapuból a társakat.

A lap hozzáteszi, Xavi meghívása az első csapat edzésére egy jelzésértékű jutalom a magyar játékos számára, akiben ígéretes jövőt látnak a klubnál.

 

További tartalmak