Musorujsag
Élő Eredmények

Kirakták Özilt a Fenerbahce keretéből

Kirakták Özilt a Fenerbahce keretéből

m4sport.hu
Azonnali hatállyal kizárták a Fenerbahce labdarúgócsapatának keretéből Mesut Özilt és Ozan Tufant.

A magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató isztambuli klub szűkszavú közleményéből nem derül ki, hogy mi az oka a kizárásnak és mennyi időre szól, a The Athletic úgy tudja, hogy az Ismail Kartal vezetőedző által meghozott döntés nem függ össze a két játékos teljesítményével. A klub csak annyit közölt, hogy a közeljövőben nem lépnek pályára.

A Real Madrid és az Arsenal korábbi középpályása tavaly januárban csatlakozott a Fenerbahcéhoz, amelynek színeiben azóta összesen 37 tétmérkőzésen lépett pályára, kilenc gólt szerzett és három gólpasszt adott. A 33 éves világbajnok segítségével az isztambuli klub a harmadik helyen végzett a török élvonalbeli bajnokságban. Januárban megsérült, hét hetet volt kénytelen kihagyni, a legutóbbi három bajnoki mérkőzésen azonban már újra a pályán volt, az Alanyaspor ellen gólt is szerzett.

Sajtóhírek szerint a török származású német labdarúgó összeveszett az edzővel, amiért vasárnap a csapat kapitányaként már a szünetben lecserélte őt. Törökországban úgy tudják: a támadó középpályás az Egyesült Államokban szeretné folytatni a pályafutását.

A másik kizárt játékos, Ozan Tufan az előző szezont a Watfordnál töltötte kölcsönben, a mostani idényben 18 tétmérkőzésen lépett pályára.

 

Borítókép: Mesut Özil (Fotó: EPA/Erdem Sahin)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Attila megsérült, nem csatlakozhat a válogatotthoz
Szalai Attila sérülés miatt nem tud csatlakozni a Szerbia és Észak-Írország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez. Az MLSZ tájékoztatása szerint Marco Rossi szövetségi kapitány Spandler Csabát, a Puskás Akadémia játékosát hívta be a Fenerbahce védője helyett.
Magyar futball
Már a Fenerbahce elnöke is elővette Özilt
Egyre erősebbek Törökországban azok a hangok, amelyek az év elején még nagy eufóriával fogadott Mesut Özil teljesítményét bírálják a Fenerbahce labdarúgócsapatánál.
Külföldi futball