Musorujsag
Élő Eredmények

Ibrahimovic: Ahogy egyre közeledik a visszavonulás, annál inkább félek és pánikolok

Ibrahimovic: Ahogy egyre közeledik a visszavonulás, annál inkább félek és pánikolok

m4sport.hu
Zlatan Ibrahimovic, a Milan svéd klasszisa az UEFA hivatalos honlapjának adott interjút – természetesen a tőle megszokott magabiztos stílusban.

 

A 40 esztendős sztár az Európai Labdarúgó Szövetséggel készült anyagban kendőzetlenül beszélt a jövőjéről és a benne kavargó érzésekről.

„A jövő még nem íródott meg. Nem terveztem el semmit, meglátjuk, mi hogyan alakul. Nem szeretném megbánni, hogy visszavonulok, miközben még folytathattam volna a labdarúgást, mert később aztán tudván, hogy még játszhattam volna, életem végéig bánnám a döntésem. Szeretnék futballozni, amíg csak lehet. A valóság az, hogy egészen addig folytatni akarom, amíg nem látom, hogy valaki jobb lenne nálam, úgyhogy az a helyzet, hogy még folytatom” – jegyezte meg Zlatan Ibrahimovic a tőle szokásos önbizalommal.

„Nem fogom titkolni a tényt: ahogy egyre közelebb kerülök a nyugdíjhoz, annál inkább félek és pánikolok. Mert mi lesz a labdarúgás után? Nem tudom. Mindenki számára nehézséget okoz befejezni, egyszerűen azért, mert húsz éven keresztül ezzel a sporttal kapcsolatos volt minden. Futballistaként minden nap igazából egy adott menetrend szerint élsz, így többé-kevésbé tudod, hogy mit hoznak a következő napok. Felkelsz, készülsz, edzel, pihensz, étkezel, folyamatosan. És ez az állandóság adja a löketet, az adrenalint is. Aztán ha ezt abbahagyod, akkor az adrenalin eltűnik, s amikor ez megtörténik, akkor tulajdonképpen a nulláról el kell kezdeni mást, újra fel kell építeni mindent.”

A Milan támadója szót ejtett a sokak számára igencsak megosztú stílusáról is.

„Látjátok, sosem nyertem meg a Bajnokok Ligáját. Természetesen szeretném megnyerni, de ha ez nem történik meg, akkor rosszabb játékos vagyok? Egyáltalán nem. Ezekre a trófeákra és elismérekre a következő vonatkozik: mindent beleadsz, hogy bezsebeld őket, de ha először egy tökéletes imázs felépítése kell csak azért, hogy valamit egyáltalán nyerhessek, akkor engem nem érdekel. Én önmagam vagyok, nem izgat, hogy szeretnek-e vagy sem.”

 

Borítókép: EPA/Jonas Ekstromer/TT

További tartalmak