Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: két perccel a visszatérését követően kipókhálózta a holland kaput Christian Eriksen

Videó: két perccel a visszatérését követően kipókhálózta a holland kaput Christian Eriksen

m4sport.hu
A júniusban történt szívleállását követően kilenc hónappal visszatért a dán nemzeti csapatba Christian Eriksen, nem is akárhogy: két perccel becserélését követően gyönyörű kapásgólt lőtt a holland válogatott hálójába.

287 nappal a Dánia–Finnország mérkőzésen történteket követően visszatért hazája nemzeti csapatába a dán Christian Eriksen. Szívleállását követően nem sokan gondolták, hogy a válogatottba és egyáltalán a profi futballba lehet számára visszaút, de ő egészen másképp gondolta, s immár szívritmus-szabályozó segítségével, hatalmas erőről tanúbizonyságot téve ismét felépítette magát.

A hollandok elleni felkészülési meccs második félidejére jött el számára a pillanat, amire legalább fél éve várt: ismét pályára léphetett a dán címeres mezben. Természetesen a holland közönség is vastapssal, felállva köszöntötte – rendkívül megható jelenet volt.

A játékos történetét, mentalitását, példaértékű karakterét pedig aligha példázhatja más, minthogy két perccel a visszatérést követően már be is talált: egy jobb oldali beadást kapásból lőtt a kapu felső sarkába, mintha az elmúlt kilenc hónapban erre a pillanatra várt volna.

A mérkőzést végül 4–2-re Hollandia nyerte.

Borítókép: EPA/ESPN

További tartalmak