Musorujsag
Élő Eredmények

Az olasz szövetség a Milannál puhatolózik a lehetséges új szövetségi kapitány miatt

Az olasz szövetség a Milannál puhatolózik a lehetséges új szövetségi kapitány miatt

m4sport.hu
Olasz sajtóhírek szerint az FIGC Stefano Piolival, a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzőjével is felvette a kapcsolatot.

 

Az olasz válogatottal 2021-ben Európa-bajnokságot nyerő Roberto Mancini jövője azt követően vált kérdésessé, hogy Olaszország csütörtökön óriási meglepetésre hazai pályán 1–0-ra kikapott az északmacedónoktól a világbajnoki pótselejtezőben, így biztossá vált, hogy az itáliai együttes 2018 után 2022-ben sem lehet ott a világbajnokságon.

A blamát követően több nevet is bedobott az olasz sportsajtó Mancini lehetséges utódjaként: a legvalószínűbbnek az aranylabdás exvédő Fabio Cannavaro tűnik, akivel kapcsolatban a Sportmediaset arról ír, hogy a 48 esztendős szakembert már meg is kereste az olasz szövetség, Cannavaro pedig elmondta, hogy elfogadja az állást, ha az FIGC végül úgy döntene, hogy neki ajánlja fel a lehetőséget. A portál úgy tudja, hogy a szervezet „egyéb” helyeken is nézelődik, így szóba került például a legutóbb Juventust irányító Andrea Pirlo neve is, a legújabb jelölt pedig a jelenleg Serie A-listavezető Milan kispadján tevékenykedő Stefano Pioli.

A Sportmediaset úgy tudja, hogy az FIGC felhívta Piolit, s arról érdeklődött, hogy a tréner elvállalná-e az olasz labdarúgó-válogatott irányítását.

Az 56 éves Piolinak 2023 nyaráig van érvényes szerződése a Milannal – az olasz honlap arról már nem tesz említést, hogy Pioli Cannavaróhoz hasonlóan pozitív választ adott-e a szövetségnek.

 

Borítókép: EPA/ETTORE GRIFFONI

További tartalmak