Musorujsag
Élő Eredmények
×

Christian Eriksen: Újra futballistának éreztem magam, nagyon örülök, hogy visszatérhettem

Christian Eriksen: Újra futballistának éreztem magam, nagyon örülök, hogy visszatérhettem

MTI
Christian Eriksen úgy fogalmazott, újra futballistának érezte magát, mivel szombaton góllal tért vissza a dán válogatottba.

 

A dánok 4-2-re kikaptak a hollandoktól az Amszterdamban rendezett barátságos mérkőzésen. A 30 éves középpályás a szünetben állt be pályafutása 110. válogatott meccsén, és két perc sem kellett hozzá, hogy a hálóba találjon. A 74. percben megint eredményes lehetett volna, ám a kapufát találta el.

„Sok időt töltöttem távol a válogatottól, de most újra futballistának éreztem magam. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem. A gólszerzés csak a ráadás, de csodálatos érzés volt, már nagyon vártam” – nyilatkozta.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, majd hazatért. Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

A játékos szombat este megköszönte a kedves fogadtatást, hiszen az amszterdami közönség ovációja közepette lépett pályára a szünet után. A sportszerű gesztust az is magyarázza, hogy korábban öt sikeres idényt töltött az Ajax csapatánál.

„Örülök, hogy hozzám került a labda, csodálatos érzés volt, hogy így sikerült a befejezés. Tökéletes módja volt a visszatérésnek. Nagyszerű, hogy gólt szereztem, de sajnálom, hogy a második nem ment be” – nyilatkozta.
Eriksen hozzátette, már nagyon várja a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságot, de addig még sok meccsük van, és elsősorban azokra kell összpontosítania.

A dánok kedden Szerbiát fogadják barátságos mérkőzésen.

 

Borítókép: EPA/MAURICE VAN STEEN

További tartalmak