Musorujsag
Élő Eredmények
×

Van Gaal: Jobb lenne Ten Hagnak, ha az MU helyett valódi futballklubhoz menne

Van Gaal: Jobb lenne Ten Hagnak, ha az MU helyett valódi futballklubhoz menne

m4sport.hu
Nem finomkodott a jelzőkkel Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, amikor honfitársáról, az Ajaxot irányító Erik ten Hag jövőjéről kérdezték.

 

A Manchester United lázas edzőkeresésben van, miután nem titok, hogy az alakulatot jelenleg irányító Ralf Rangnick az idény végén távozik a kispadról, s a „vörös ördögöknál” tevékenykedik majd tanácsadói szerepkörben.

A külföldi sportsajtó az elmúlt hetek során biztosra vette, hogy az angol gigász a jelenleg Ajaxot irányító Erik ten Hagot nevezné ki a csapat élére, s a hírek szerint a felek már egy személyes találkozón is túlestek, egyelőre viszont nem került pont az ügy végére, így továbbre is kérdés, hogy a következő szezonban ki lesz a manchesteriek trénere.

Ten Hag lehetséges kinevezésével kapcsolatban a helyi vi.nl most megkérdezte a szakember honfitársát, az MU-nál 2014 és 2016 között dolgozó, jelenleg holland válogatottat irányító Louis van Gaalt, a mester pedig igencsak odaszúrt egykori együttesének.

„Erik ten Hag nagyszerű edző, aki jót tenne a Manchester Unitednek. De a Manchester egy »kereskedelmi« klub, nehéz választás egy menedzser számára. Jobban járna, ha egy futballcsapathoz menne. Nem adnék neki tanácsot, ha akar, majd ő felhív engem, de szerintem egy valódi futballegyesület mellett kellene döntenie, nem pedig egy kereskedelmi klub mellett.”

 

Borítókép: EPA/MAURICE VAN STEEN

További tartalmak