Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét Mané tizenegyese döntött, a hibázó Szalah nem lesz ott a vébén

Ismét Mané tizenegyese döntött, a hibázó Szalah nem lesz ott a vébén

mti
Ghána és Szenegál kijutott az idei labdarúgó-világbajnokságra, miután az afrikai selejtező harmadik szakaszának keddi visszavágóján előbbi Nigériával szemben ért el 1-1-es döntetlent, így idegenben szerzett góllal bizonyult jobbnak, míg utóbbi végül tizenegyespárbajban kerekedett Egyiptom fölé.

Ghána gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán múlt pénteken, az idegenbeli visszavágón aztán a 10. percben vezetést szerzett, amit a rivális a 22. percben büntetőből kiegyenlített. Több gól már nem esett az összecsapáson, így Ghána története során – 2006, 2010 és 2014 után – negyedszer vb-résztvevő.

A kontinensbajnok Szenegál a harmadik percben ledolgozta egygólos hátrányát Egyiptommal szemben, a gyors gólt azonban nem követte már egyetlen találat sem, így a tizenegyespárbajra maradt a döntés. Az első két pár ott sem volt sikeres – kezdésként hazai részről Kalidou Koulibaly, majd a vendégektől Mohamed Szalah hibázott –, utána már csak a negyedik egyiptomi hibázott. Az Afrikai Nemzetek Kupája két csapat által vívott idei döntőjéhez hasonlóan ezúttal is Sanio Mané tette behozhatatlanná a különbséget az tizenegyespárbajban. Ez pedig azt jelenti, hogy 2002 és 2018 után harmadszor szerepelhet vb-n.

Afrikai világbajnoki selejtezők, 3. szakasz, visszavágók:
Szenegál-Egyiptom 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) – tizenegyesekkel: 3-1
Továbbjutott: Szenegál, 1-1-es gólkülönbséggel,

Nigéria-Ghána 1-1 (1-1)
Tj.: Ghána, 1-1-es gólkülönbséggel, idegenben szerzett góllal.

később:
Tunézia-Mali, Tunisz 21.30 (az első mérkőzésen: 1-0)
Algéria-Kamerun, Blida 21.30 (1-0)
Marokkó-Kongói DK, Casablanca 21.30 (1-1)

Borítókép: Mohamed Szalah (jobbról) nem lesz ott a 2022-es vébén (EPA/KHALED ELFIQI)

További tartalmak