Musorujsag
Élő Eredmények

Olaszország nyerte március legszomorúbb válogatott mérkőzését

Olaszország nyerte március legszomorúbb válogatott mérkőzését

m4sport.hu
Kedden felkészülési mérkőzésen pályára lépett egymás ellen az európai vb-pótselejtező első fordulójának két vesztes válogatottja: Olaszország 3–2-re legyőzte Törökországot.

Az Eb-címvédő olaszok csütörtökön egy drámai mérkőzésen maradtak alul az északmacedónok ellen, míg a törökök úgy kaptak ki 3–1-re Portugáliában, hogy a 85. percben, még 2–1-nél büntetőt rontottak.

Roberto Mancini szövetségi kapitány több kulcsjátékosát is elengedte a válogatottból, így Marco Verratti, Jorginho, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Domenico Berardi, Gianluca Mancini, Luiz Felipe, Alessandro Florenzi és Matteo Politano sem volt tagja a törökök elleni keretnek.

A kapuban a tavalyi Eb legjobbja, Donnarumma állt, de Cengiz Ünder hamar bevette a kapuját, ráadásul kötényből. Az olaszok a félidő hajrájára kanyarodva fordítani tudtak, a Roma középpályása, Bryan Cristante és a Sassuolo 22 éves csatára, Giacomo Raspadori talált be.

A második félidőben Raspadori duplázta meg az olaszok előnyét és saját góljai számát. A 83. percben Serdar Dursun, a Fenerbahce támadója tette izgalmassá a mérkőzést és bizony, a meccsen többször is bizonytalankodó Donnarumma bravúrja kellett a végén, hogy ne legyen döntetlen.

A nap további felkészülési mérkőzésein a világbajnoki résztvevő angol labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Elefántcsontpartot, a spanyolok 5 gólt rúgtak Izlandnak, a németek és a hollandok nem bírtak egymással.

Az angolok a szünetre kétgólos előnyhöz jutottak: Raheem Sterling a 30. percben adott gólpassza után közvetlenül a szünet előtt már emberelőnyben talált be, miután Serge Aurier a 40. percben a második sárga lapját követően idő előtt hagyta el a pályát. A végeredményt Tyrone Mings állította be a hosszabbításban. Az angolok június 4-én a magyar válogatott vendégei lesznek a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban.

Amszterdamban két vb-résztvevő találkozott, és játszott 1-1-es döntetlent: a németektől Thomas Müller az első félidő ráadásában volt eredményes, holland részről Steven Bergwijn egyenlített a 68. percben. A magyar csapat júniusban, majd szeptemberben találkozik a németekkel az NL-ben.

A szintén vb-résztvevő spanyolok La Corunában 5–0-ra lelépték az izlandiakat, a hazai csapatban az első félidőben Álvaro Morata, majd a második játékrészben az őt váltó Pablo Sarabia is duplázott.

A világranglistát vezető, szintén katari résztvevő belgák Brüsszelben az első félidő közepén két perc alatt két gólt szereztek, végül háromgólos különbséggel győzték le Burkina Fasót.

A világbajnoki résztvevő és címvédő francia labdarúgó-válogatott 5-0-ra legyőzte a vendég Dél-afrikai Köztársaságot.

A franciáktól Kylian Mbappé mindkét félidőben betalált: a 23. percben ő szerzett vezetést, majd a 76. percben büntetőt értékesített. A hazai együttes második gólját Olivier Giroud szerezte a 34. percben, Wissam Ben Yedder a 81. percben, majd Matteo Guendouzi a 92. percben – már emberelőnyben – volt eredményes.

Eredmények:
Törökország-Olaszország 2–3 (1–2)
Anglia-Elefántcsontpart 3-0 (2-0)
Hollandia-Németország 1-1 (0-1)
Spanyolország-Izland 5-0 (2-0)
Belgium-Burkina Faso 3-0 (2-0)
Franciaország – Dél-afrikai Köztársaság 5–0 (2–0)
Dánia-Szerbia 3-0 (1-0)
Svájc-Koszovó 1-1 (0-0)
Horvátország-Bulgária 2-1 (0-0)
Katar-Szlovénia 0-0

Borítókép: EPA/ERDEM SAHIN

További tartalmak