Musorujsag
Élő Eredmények

Portugália és Lengyelország is kétgólos győzelemmel váltotta meg repülőjegyét a katari vb-re

Portugália és Lengyelország is kétgólos győzelemmel váltotta meg repülőjegyét a katari vb-re

m4sport.hu/MTI
Portugália a korábban az olaszokat búcsúztató északmacedónokat, Lengyelország a svédeket verte 2–0-ra az európai vb-pótselejtező döntőjében, így mindkét válogatott kvalifikálta magát az őszi, katari labdarúgó-világbajnokságra.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette portugálok 2-0-ra verték Észak-Macedóniát, amely múlt csütörtökön nagy meglepetésre kiejtette az Európa-bajnoki címvédő Olaszországot. A portói mérkőzésen elsősorban Bruno Fernandes villogott a hazai oldalon, ugyanis csapatának mindkét gólját ő szerezte.

Chorzówban a Robert Lewandowskival felálló lengyelek kiegyenlített meccsen gyűrték le a svédeket, akik az első félidőben többször kerültek helyzetbe, mint vendéglátójuk. A szünet után azonban tizenegyeshez jutott a házigazda, a büntetőt pedig Lewandowski nem hibázta el, így a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után. Svédország próbálkozott becsülettel, a lengyelek viszont jobban éltek a kínálkozó lehetőségekkel, és Piotr Zielinski 73. percben elért találatával eldöntötték a vb-szereplés kérdését.

Európában még egy pótselejtezős párharc van hátra, azt júniusban rendezik, mert a skót-ukrán meccset az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották, s ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.

Vb-pótselejtezők, 2. forduló:
Lengyelország-Svédország 2-0 (0-0)
gól: Lewandowski (49., 11-esből), Zielinski (73.)

Portugália – Észak-Macedónia 2-0 (1-0)
gól: B. Fernandes (32., 65.)

Borítókép: EPA/HUGO DELGADO

További tartalmak