Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb Eriksen-gól a válogatottban: azon a pályán, ahol tavaly újraélesztették

Újabb Eriksen-gól a válogatottban: azon a pályán, ahol tavaly újraélesztették

ESPN
Miután csapatkapitányként vezette ki a dán válogatottat, be is vette a szerb kaput Christian Eriksen a koppenhágai Parken Stadionban, ahol tavaly úraélesztették.

Az Eb óta Eriksen a múlt héten játszott először a nemzeti együttesben, Hollandiában alighogy pályára küldték a szünet után, egyből betalált.

A csütörtökön Magyarországon 1-0-ra nyerő Szerbia ellen Joakim Maehle szerzett vezetést, és Jesper Lindström növelte az előnyt, de a legfelemelőbb pillanatot a végeredményt beállító gól hozta:

A középpályás tavaly június 12-én, az Európa-bajnokságon, ugyanebben az arénában, a Finnország ellen játszott csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

A 30 éves, 110-szeres válogatott Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

Borítókép: Christian Eriksen (EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

De Ligt: Nem könnyű odalépni Eriksennek
Szombaton este Hollandia és Dánia barátságos mérkőzést játszott, amelyet a tulipánosok 4-2-re megnyertek. A meccs viszont sokkal inkább attól lesz emlékezetes, hogy kilenc hónappal a szívleállása után a Finnország elleni Eb-csoportmeccsen, a dán Christian Eriksen először lépett pályára a válogatott mezében. Visszatérését góllal is ünnepelte a 30 éves középpályás, aki január 31-én igazolt az angol Brentford csapatához.
Külföldi bajnokságok