Musorujsag
Élő Eredmények

Lézeres vakítás, rasszizmus – vizsgálatot indított a FIFA a Szenegál–Egyiptom meccsen történtek miatt

Lézeres vakítás, rasszizmus – vizsgálatot indított a FIFA a Szenegál–Egyiptom meccsen történtek miatt

MTI
Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál–Egyiptom összecsapáson történtek miatt.

„A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről” – írta szerdán közleményében a FIFA.
A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat. Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal „terrorizálták”. Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

Az idei Afrika Kupa döntőjét egymás ellen vívó felek vb-re jutásról határozó selejtezős párharcának első meccsét Egyiptom nyerte 1-0-ra a múlt héten, a keddi visszavágón Szenegál győzött 1-0-ra, majd miután a hosszabbításban sem született döntés, tizenegyesek következtek. Ebben az Afrika Kupa-győztes hazaiak bizonyultak jobbnak, 3-1-re diadalmaskodtak és fennállásuk során harmadszor jutottak ki a vb-re. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot lézerfénnyel zavarták, a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt.

Borítókép: EPA, Twitter

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: vajon mit láthatott Szalah? Lézerekkel zavarták az egyiptomiak sztárját kihagyott tizenegyese előtt
Drámai mérkőzésen, tizenegyesekkel győzte le Szenegál Egyiptomot, amivel kijutott a katari világbajnokságra. A tizenegyespárbaj kulcspillanatába Mohamed Szalah, a Liverpool világklasszisa hibázott, azonban az egyiptomi támadónak egyáltalán nem volt könnyű dolga, ugyanis a szurkolók lézerekkel próbálták megzavarni, ami sikerült is.
Külföldi futball
Ismét Mané tizenegyese döntött, a hibázó Szalah nem lesz ott a vébén
Ghána és Szenegál kijutott az idei labdarúgó-világbajnokságra, miután az afrikai selejtező harmadik szakaszának keddi visszavágóján előbbi Nigériával szemben ért el 1-1-es döntetlent, így idegenben szerzett góllal bizonyult jobbnak, míg utóbbi végül tizenegyespárbajban kerekedett Egyiptom fölé.
Külföldi futball