Musorujsag
Élő Eredmények

Angliának már a vb-program kihirdetése aranyéremmel kecsegtet

Angliának már a vb-program kihirdetése aranyéremmel kecsegtet

m4sport.hu
A katari világbajnokság egyik favoritjának számító angol válogatott babonás tagjai és szurkolói már a sorsolás és a részletes program alapján bizakodhatnak a végső győzelemben.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes, a legfrissebb FIFA-ranglistán ötödik angolokat Iránnal, az Egyesült Államokkal, valamint a Wales–Skócia–Ukrajna európai pótselejtezős ág győztesével sorsolták össze a csoportkörben. Mivel ez a B jelű kvartett, Katarban pedig már a nyitónapon négy mérkőzést rendeznek, az anglok már november 21-én, a világbajnokság első játéknapján pályára fognak lépni, méghozzá Irán ellen.

Az angolok legutóbb 1966-ban játszottak a világbajnokság nyitónapján – házigazdaként –, márpedig akkor meg is nyerték a tornát, a mai napig ez az egyetlen vb-címük.

A babonás franciák is megörülhettek a vb-sorsolásnak, hiszen a dánokkal kerültek azonos kvartettbe. Hogy ez miért adhat okot nekik bizakodásra? Azért, mert a francia válogatott eddigi két világbajnoki győzelme (1998, 2018) során szintén találkozott Dániával a csoportkörben.

Borítókép: Gareth Southgate (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak